Senatorii: Acţiunile deţinute de stat la Aeroportul Traian Vuia, transferate judeţului Timiş

Senatorii au aprobat miercuri un proiect de lege care vizează transferul, cu titlul gratuit, al pachetului cu 80% de acţiuni deţinute de stat la Societatea Naţională 'Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia' SA către judeţul Timiş, transmite Agerpres.

01 oct. 2014, 08:43
Senatorii: Acţiunile deţinute de stat la Aeroportul Traian Vuia, transferate judeţului Timiş

Astfel, Consiliul Judeţean Timiş se va ocupa de administrarea societăţii în vederea dezvoltării aeroportului, ţinându-se cont şi de interesele economice ale regiunii. Până la acest moment, aeroportul era în administrarea Ministerului Transporturilor.

Pachetul de acţiuni în discuţie este constituit din 128.064 de acţiuni, în valoare nominală de 10 lei fiecare.

‘Judeţul Timiş, prin autoritatea pe care o desemnează în acest scop, exercită toate drepturile şi îşi asumă toate obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar la Societatea Naţională ‘Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia’ SA, în condiţiile legii’, se precizează în proiectul de lege.

Predarea-preluarea pachetului de acţiuni ar urma să se realizeze în baza unui protocol încheiat între părţi în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

În expunerea de motive a proiectului se precizează faptul că, prin Hotărârea Guvernului nr. 398/1997, au trecut sub autoritatea consiliilor judeţene toate aeroporturile, cu excepţia celor din Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.

De asemenea, în document se subliniază şi faptul că acest transfer nu va schimba statutul de aeroport internaţional, acesta urmând să respecte în continuare obligaţiile ce decurg pentru România din tratatele internaţionale.

Proiectul a fost iniţiat de Guvern şi a fost aprobat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 61 de voturi pentru. Legea are un caracter ordinar.