Senatorii aleg miercuri un nou judecător la CCR

Noul judecător care va ocupa funcţia rămasă vacantă în urma demisiei lui Toni Greblă va fi decis, miercuri, de plenul Senatului, potrivit anunţului făcut, luni, de vicepreşedintele acestei Camere Cristian Dumitrescu, după şedinţa Biroului Permanent.

16 feb. 2015, 15:39
Senatorii aleg miercuri un nou judecător la CCR

Potrivit programului stabilit anterior, candidaţii pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională vor fi audiaţi marţi dimineaţa de membrii Comisiei juridice.

Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, este propusă de PSD, iar judecătorul Mona-Lisa Neagoe, membru al CSM, este propusă de PNL. De asemenea, senatorul PSD Florina Ruxandra Jipa a anunţat, joi, în plenul Senatului, că îşi va depune candidatura pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Cristian Dumitrescu a menţionat totodată, după şedinţa de luni a Biroului Permanent, că senatorii vor adopta o hotărâre prin care va fi convocat plenul CNI, pentru ca acesta să poată intra în funcţiune.

„Este o obligaţie legală ca ei să funcţioneze în noua componenţă începând cu o şedinţă care este convocată de către Senat. Nu ştiu când va fi convocată, dar săptămâna aceasta vom adopta o Hotărâre de convocare”, a completat social-democratul.

Pe de altă parte, el a precizat că programul Senatului pentru săptămâna în curs şi pentru săptămâna viitoare va suferi o modificare, în sensul că marţi, de la 15.00 la 17.00, în loc de lucrări în comisii, senatorii se vor reuni în plen.

„Miercuri (este convocat plenul Senatului – n.r.) de la 9.00 la 13.00 şi de la 14.00 la 16.00, cu vot final la ora 16.00. Deci nu mai avem joi vot final. Joi avem plen cu întrebări şi interpelări şi activitate în comisii”, a precizat senatorul.