Senatorii care au trecut la alte partide, la început de sesiune. Locul lui MRU, vacantat

Liderul grupului PNL din Senat, Ion Popa, a anunțat, în ședința plenului de marți, că Mihai-Răzvan Ungureanu a demisionat, în data de 1 iulie, din calitatea de parlamentar ca urmare a numirii sale în funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE).

01 sept. 2015, 14:58
Senatorii care au trecut la alte partide, la început de sesiune. Locul lui MRU, vacantat

Ca urmare a acestui anunț, mandatul de senator deținut de Mihai-Răzvan Ungureanu (ales în circumscripția nr. 2, colegiul uninominal nr. 1, Arad) a fost vacantat printr-o Hotărâre a Senatului adoptată cu 135 de voturi ‘pentru’ și o abținere.

De asemenea, în plen, senatorul Ioan Ghișe a anunțat că va activa ca independent în cadrul grupului Liberal-Conservator ALDE, grup căruia i se alătură și fostul senatorul PNL Varujan Vosganian.

Și senatorii Ilie Năstase și Lucian Iliescu au anunțat în plen faptul că vor face parte, în cea de-a doua sesiune ordinară a anului, din grupul PSD, ca membri UNPR.

La rândul său, fostul social-democrat Marius Isăilă a spus că va actica în grupul PSD, dar din partea UNPR.

Și fostul senatorul PP-DD Ioan Iovescu a arătat că a devenit membru UNPR și își va desfășura activitatea în cadrul grupului PSD.

Iovescu a solicitat, înaintea anunțului său, ca sesiunea ordinară a Senatului să înceapă cu o ședință de plen în care, pe lângă intonarea Imnului național, să fie rostită și rugăciunea „Tatăl nostru”. „Nu trebuie să ne fie rușine că suntem creștini”, a spus el.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cel care prezidează prima ședință de plen a sesiunii de toamnă, a precizat că solicitarea sa trebuie înaintată Biroului permanent și nu plenului.