Robert Cazanciuc: Am stabilit ca în prima şedinţă să fie invitat domnul Bodog pentru a se apăra

Senatorii, chemaţi la muncă din vacanţă pentru cererea DNA. Senatorii jurişti vor discuta astăzi pe cererea de urmărire pe numele lui Florian Bodog, transmite România TV.

15 iul. 2019, 07:45
Robert Cazanciuc: Am stabilit ca în prima şedinţă să fie invitat domnul Bodog pentru a se apăra
UPDATE. „Comisia juridică a Senatului a discutat, luni, de la ora 11.00, solicitarea Parchetului General pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Am solicitat 14 zile Biroului Permanent al Senatului  în care să facem această procedură internă. Acest termen va curge de la data la care Biroul Permanent se va reuni. Am stabilit ca în prima ședință să fie invitat domnul Bodog pentru a se apăra”, a declarat Robert Cazanciuc.

 
Fostul ministru al Sănătăţii îşi poate vedea dosarul, însă votul decisiv se va da în toamnă, în următoarea sesiune parlamentară.

DNA a transmis, joi, un comunicat de presă în care arată că procurorii DNA „desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului”.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său.


loading...
Partenerii noștri