Senatorii liberi, de Rusaliile Catolice. Cazul Dan Şova, trimis marţi la Comisia Juridică

Conducerea Senatului nu a luat, luni, în discuţie, cazul Dan Şova, senatorii fiind liberi de Rusaliile catolice. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că Biroul Permanent va solicita, marţi, Comisiei juridice un punct de vedere, după decizia dată de CCR.

25 mai 2015, 11:40
Senatorii liberi, de Rusaliile Catolice. Cazul Dan Şova, trimis marţi la Comisia Juridică

Biroul Permanent al Senatului va solicita Comisiei juridice un punct de vedere în cazul lui Dan Şova, pe baza deciziei Curţii Constituţionale

„Pe baza deciziei Curţii Constituţionale, Biroul Permanent, mâine, va solicita Comisiei juridice şi un punct de vedere. O să se dea şi un termen, întotdeauna când o comisie este solicitată pe o anumită problemă se dă un termen„, a declarat, luni, preşedintele Camerei superioare, Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanua arătat că, în calitate de preşedinte al Senatului, nu face recomandări în privinţa deciziei în cazul lui Şova.

„Când o să am raportul Comisiei juridice, o să-mi fac o idee. Aici este mai puţin o chestiune politică, cât una de natură juridică, având în vedere decizia Curţii Constituţionale, aştept punctul de vedere al Comisiei juridice de la Senat”, a adăugat Tăriceanu.

Senatorii au luni o zi liberă, datorită sărbătorii Rusaliilor catolice.

„Decizia Biroului Permanent de săptămâna trecută a fost comunicată, Senatul nu lucrează, că au fost Rusaliile la catolici şi colegii care sunt catolici au cerut să fie liberi aşa cum şi săptămâna viitoare, după Rusaliile pe stil ortodox va fi liber”, a precizat Tăriceanu.

Curtea Constituţională (CC) a stabilit, în 6 mai, în urma analizării sesizării PNL, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuvinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională.