Senatorii şi deputaţii vor discuta marţi situaţia de la Consiliul Naţional al Audiovizualului

Senatorii şi deputaţii vor discuta în şedinţa de marţi a Birourilor permanent reunite despre situaţia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), instituţie în care mandatele unor membri au expirat şi nu poate fi întrunit cvorumul de şedinţă, transmite Agerpres.

25 nov. 2014, 07:36
Senatorii şi deputaţii vor discuta marţi situaţia de la Consiliul Naţional al Audiovizualului

„S-a constat că avem o situaţie cu totul specială în ceea ce priveşte CNA şi Consiliul de administraţie la Radio. Biroul permanent i-a solicitat preşedintelui Senatului să ia legătura cu preşedintele Camerei Deputaţilor să organizeze mâine un Birou permanent reunit pentru a se lua în discuţie demararea procedurilor necesare numirilor menţionate, dat fiind faptul că aceste proceduri ţin de camerele reunite, de comisiile reunite de cultură şi aşa mai departe”, preciza luni vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

CNA are din noiembrie şapte membri din totalul de 11. Recent şi-au încheiat mandatele Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, şedinţele CNA pot avea loc cu minimum opt din cei 11 membri ai acestui organism.

Candidaţii propuşi de cei în drept pentru ocuparea locurilor vacante din CNA sunt: Narcisa Iorga, din partea preşedintelui Traian Băsescu, şi Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea, din partea Guvernului. Propunerea din partea Camerei Deputaţilor pentru cel de-al patrulea mandat de membru CNA nu a fost încă formulată.