Senatorii i-au lăsat pe jurnalişti fără scaune. Fotoliile din foaierul sălii de plen au dispărut

Senatorii se războiesc cu jurnaliştii în fotolii. Fotoliile pentru jurnaliști din foaierul sălii au dispărut brusc, astfel încât reporterii să nu mai aibă unde să stea, transmite România TV. E drept, senatorii şi-au păstrat propriile fotolii în hol, pe care le folosesc atunci când sunt prea obosiţi să mai asiste la şedinţe.

02 oct. 2013, 13:54
Senatorii i-au lăsat pe jurnalişti fără scaune. Fotoliile din foaierul sălii de plen au dispărut

Jurnaliştii acreditaţi la Senat s-au trezit peste noapte că le-au fost luate fotoliile. Acestea erau aşezate lângă televizoarele din foaier pe care presa putea urmări în direct lucrările Senatului pe postul de televiziune cu circuit închis.

Unii senatori recunosc că se poartă un fel de război cu presa. „Nu asta e soluţia, să iei canapelele, fotoliile şi prizele pe care le foloseau ziariştii. Nu. Parlamentarilor le este teamă de presă pentru că le este teamă de ce ar putea să afle electoratul despre ei”, a declarat senatorul PC, Tudor Barbu.

Secretarul general al Senatului, Ovidiu Marian, are o explicaţie. „S-au înfiinţat o serie întreagă de comisii speciale care nu aveau mobilier. Cum nu avem bani să cumpărăm mobilier, atunci a trebui să luăm de pe foaier acest mobilier”, a explicat Marian.

Culmea, la câteva ore au fost trimise noi scaune pentru presă. Acestea vor fi lăsate în foaier, însă doar în timpul şedinţelor de plen. Motivul: nu cumva să se fure.

Procedeul a fost aplicat încă din legislatura trecută de către conducerea Camerei Deputaţilor când nu doar fotoliile au dispărut, ci şi televizoarele cu totul, iar conferinţele de după Biroul Permanent au fost mutate cu un etaj mai jos, cu speranţa că ziariştii se vor resemna să se mute la acel nivel, la sala de presă, astfel încât să nu mai inoportuneze aleşii naţiunii cu iscoditoare întrebări înaintea şedinţelor de plen