Senatorul Cici de la System propune castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor

Senatorul PDL Ciprian Rogojan, cunoscut sub numele de scenă Cici de la Sistem, intenţionează să depună o iniţiativă legislativă privind castrarea chimică a pedofililor şi a violatorilor.

04 apr. 2013, 06:44
Senatorul Cici de la System propune castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor

Ciprian Rogojan susţine că, din două în două zile, la televizor este prezentat un nou caz de pedofilie, iar situaţia ar putea fi remediată dacă va fi introdusă castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor.

Senatorul a arătat că legea penală actuală prevede pedepse de până la 10 ani pentru pedofilie, iar pentru bună purtare se poate ieşi din penitenciar după numai 4 ani, iar riscul unei recidive este ridicat.

Democrat-liberalul susţine că măsura castrării chimice nu este una foarte drastică, ci normală existând deja ţări în care a fost introdusă: Franţa, Moldova, Rusia, Polonia.

Un proiect de lege similar a fost dezbătut şi în cursul legislaturii trecute de către fostul senator Iulian Urban (PDL), care a cerut folosirea castrării chimice ca pedeapsă în cazul în care fapta de abuz sexual asupra unui minor a avut loc în circumstanţe agravante.

Castrarea chimică constă în administrarea unor injecţii cu substanţe care inhibă impulsurile sexuale. Deşi procesul este reversibil dacă tratamentul este stopat, efectele adverse ale medicamentelor administrate şi controversele legate de respectarea drepturilor omului fac ca această procedură să fie destul de puţin răspândită.