Senatorul Ghişe, audiat la Parchet pentru incidentul de la recepţia de Ziua Naţională VIDEO

Ioan Ghişe a fost audiat, miercuri, de procurori în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o în decembrie după ce a fost dat afară de la recepţia de la Cotroceni de Ziua Naţională.

02 apr. 2013, 09:13
Senatorul Ghişe, audiat la Parchet pentru incidentul de la recepţia de Ziua Naţională VIDEO

Plângerea penală a liberalului este îndreptată împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a o ofiţerilor Serviciului de Protecţie şi Pază care l-au luat pe sus şi l-au scos cu forţa din Palatul Cotroceni, după ce a încercat să protesteze împotriva revenirii lui Băsescu în funcţia de preşedinte.

„Ofiţerii SPP m-au aruncat în stradă de la recepţia oficială de Ziua României, ocazie cu care n-am comis nicio infracţiune, dar m-au aruncat ca pe un pachet în stradă”, a declarat Ghişe.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a anunţat, pe 4 decembrie, într-o conferinţă de presă, că îl va da în judecată pe preşedintele Traian Băsescu pentru infracţiunea de ultraj, faptă care, potrivit lui Ghişe, ar fi fost săvârşită de şeful statului prin intermediul ofiţerilor SPP la recepţia de la Palatul Cotroceni.

El a spus că, la recepţia din 29 decembrie, a fost „luat pe sus” şi a fost „scos în stradă”, în afara Palatului Cotroceni, imediat după ce şi-a dus mâna la nodul de la cravată.

„Dacă pe un senator al României, aflat la o recepţie, urmare a unei invitaţii oficiale, care nu a comis nicio faptă contravenţională sau infracţională, Traian Băsescu îl aruncă în stradă, fără temei constituţional sau legal, atunci e uşor de înţeles cât respectă Băsescu pe fiecare român şi drepturile sale de cetăţean”, a comentat liberalul, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat, joi seară, că senatorul liberal Ioan Ghişe a fost îndepărtat de la recepţia de Ziua Naţională de la Palatul Cotroceni pentru că a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi.

„Cu ocazia recepţiei de Ziua Naţională a României, organizată la Palatul Cotroceni joi seară, a existat un incident, unul dintre invitaţii oficiali încercând să creeze deranj prin modul în care era îmbrăcat şi prin scandări. Serviciile de ordine au considerat de cuviinţă să fie îndepărtat”, a spus purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Ghişe, invitat în calitate de senator la recepţie ca şi toţi ceilalţi parlamentari, a purtat pe sub cămaşă un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit demis în urma referendumului din luna iulie.

El a fost condus în afara sălii unde s-a desfăşurat recepţia de către consilierul de stat Dorel Onaca şi reprezentanţi ai SPP.

După ce Curtea Constituţională a decis ca în urma rezultatului referendumului Traian Băsescu să îşi reia atribuţiile, Ioan Ghişe a protestat, mai multe zile la rând, în faţa Palatului Cotroceni, apărând cu pancarte atârnate pe corp, inscripţionate cu mesajele „Poporul a decis, Băsescu e demis” şi „Popor român, eşti suveran”.

Ghişe susţinea atunci că gestul său este „simbolic”, că el este un simplu cetăţean şi că nu s-a consultat în privinţa acestei acţiuni cu colegii din PNL.