Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei, CONDAMNAT la închisoare, alături de soţie, frate şi cumnată

Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei a fost condamnat, luni seară, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. Alături de el au mai fost condamnaţi soţia, fratele şi cumnata parlamentarului. Toţi au fost folosit acte false pentru a lua mai multe credite de la Volksbank care au totalizat sute de mii de franci elveţieni.

15 dec. 2015, 08:12
Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei, CONDAMNAT la închisoare, alături de soţie, frate şi cumnată

Un nou parlamentar se alătură listei aleşilor care au la activ cel puţin o condamnare penală. Senatorul ieşean Ionel Agrigoroaei a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, într-un dosar în care au fost găsiţi vinovaţi pentru mai multe infracţiuni şi trei rude de-ale parlamentarului ieşean, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Agrigoroaei a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Soţia sa, Antonela, inculpată în dosar, a primit şi ea o condamnare de doi ani şi patru luni de închisoare. Fratele, respectiv cumnata senatorului ieşean, Dănuţ şi Laura Agrigoroaei, au fost şi ei condamnaţi la doi, respectiv un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Alte trei persoane, Lăcrămioara şi Stelian Borş, dar şi Mihaela Ducu, au fost şi ele condamnate la pedepse între un an şi trei luni şi un an şi nouă luni de închisoare.

În sentinţa Înaltei Curţi se precizează că fiecare dintre inculpaţi urmează să efectueze şi muncă în folosul comunităţii. Ionel Agrigoroaei, de pildă, va trebui să muncească gratuit 80 de zile. Soluţia Curţii Supreme nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel atât de inculpaţi, cât şi de procurori.

Senatorul Agrigoroaei a fost trimis în judecată în 2014, de procurorii Parchetului General. El a fost judecat pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, iar soţia acestuia a fost trimisă în judecată pentru trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi două infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

Potrivit procurorilor, faptele ce ar fi fost comise de parlamentari s-ar fi realizat prin intermediul Mihaelei Dana Duduc, fostă angajată la SC Aya Sport SRL în perioada 2003-2009. La firma ce era administrată de soţia se­natorului, Antoaneta, Duduc des­făşura, printre altele, activităţi de contabilitate şi pe linie de resurse umane. În paralel, arată anchetatorii, Mihaela Du­duc desfăşura activităţi şi la alte două firme administrate direct de Ionel Agrigoroaiei, printre atribuţiile sale numărându-se şi întocmirea statelor de plată în format electronic.

În acest context, inculpata Duduc Da­na Mihaela a completat, în cursul lunii noiembrie 2007, patru adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile rea­lizate de inculpatul Agrigo­roa­ei Ionel şi soţia acestuia Agri­goroaei Antonela, semnate de cei doi inculpaţi. Prin prezen­tarea înscrisurilor la momentul încheierii de către cei doi inculpaţi a unui contract de cre­dit, aceştia au indus în eroa­re reprezentanţii unei bănci – Sucursala Iaşi, cu privire la veniturile realizate, obţinând astfel un împrumut în valoare de 335.000 de franci elveţieni (echivalentul a 202.596 de euro), sumă cu care unitatea bancară a fost prejudiciată„, au precizat procurorii.