Senatorul Marius Nicoară, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare. A provocat un accident în stare de ebrietate

Senatorul Marius Nicolară (PNL) a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”

12 dec. 2017, 13:03
Senatorul Marius Nicoară, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare. A provocat un accident în stare de ebrietate

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel. Curtea Supremă a decis în cazul parlamentarului un termen de încercare de 2 ani. Pe pe durata termenului de supraveghere, Marius Nicoară să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; „În baza art. 93 alin. 3 C.pen, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropică Medical-Creştină Cluj-Napoca sau Primăriei Municipiului Cluj – Napoca, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”, arată Curtea Supremă.

„Cu drept de apel, pentru procuror şi părţi, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în minuta instanţei.

Senatorul PNL Marius Nicoară a fost trimis în judecată pentru că, în noiembrie 2014, s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident, în urma căruia şoferul maşinii în care a intrat în timp ce conducea pe o stradă din Cluj-Napoca a fost rănit. Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a senatorului Marius Petre Nicoară, pentru săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 28 noiembrie 2014, în jurul orei 23.45, Marius Nicoară a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu numărul 13, a produs un accident de circulaţie, intrând într-un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga.

În urma expertizei medico-legale s-a stabilit că Marius Nicoară „avea la ora indicată o alcoolemie de circa 1,65 gr. %”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei. Marius Nicoară declara atunci că a provocat un accident din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, în condiţiile în care pe şosea era polei, precizând că înainte de a se urca la volan a consumat un cocktail, scrie Adevărul.