Senatorul PSD Daniel Savu: Klaus Iohannis ar trebui să reacţioneze la ameninţările Rusiei

Senatorul PSD, Daniel Savu, membru al Comisiei de control al SRI, susţine că Preşedinţia ar trebui să reacționeze la amenințările Federației Ruse față de România.

17 apr. 2015, 10:34
Senatorul PSD Daniel Savu: Klaus Iohannis ar trebui să reacţioneze la ameninţările Rusiei

Daniel Savu spuen că nu ar fi rău ca și alte instituții să reacționeze la amenințările Federației Ruse față de România

„Agresivitatea Federației Ruse, manifestată prin declarațiile diverșilor diplomați, a fost una evidentă în ultima perioadă. Am apreciat reacțiile prompte ale premierului Ponta și ale MAE față de aceste amenințări. De asemenea, am apreciat pozițiile foarte clare ale NATO la declarațiile diplomaților ruși.  

România este un stat care nu se lasă intimidat, iar pozițiile guvernamentale au dovedit în mod clar acest lucru.

Nu ar fi rău însă ca astfel de reacții, diplomatice, de apărare a poziției României, să fie exprimate și de la vârful altor instituții ale statului, cum ar fi președinția. Constat că domnul președinte a fost ceva mai discret pe acest subiect și sunt convins că o poziție a sa ar fi benefică pentru țara noastră. În astfel de momente, avem nevoie de cât mai multă fermitate„, susţine Daniel Savu. 

CITEŞTE ŞI Reacţia premierului Victor Ponta la ameninţările Rusiei: „Nu ne intimidează şi nu ne schimbă strategia”

Generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse, a avertizat că ţările europene care vor găzdui sisteme antirachetă ale NATO vor fi ţinte prioritare ale Rusiei.

„Puterile non-nucleare care vor găzdui elemente antirachetă au devenit obiective prioritare ale reacţiei militare a Rusiei”, a spus Valeri Gherasimov, potrivit Wall Street Journal.

Şeful Statului Major Rus ameninţă România: „Ţările care găzduiesc scut antirachetă vor deveni ţinte”