Senatorul Gabriel Mutu şi deputatul Mario Caloianu, urmăriţi penal de DIICOT în DOSARUL LUI DRAGOŞ NEDELCU

Publicat: Miercuri, 08 Octombrie 2014 19:25 // Actualizat: Miercuri, 08 Octombrie 2014 19:30 // Sursa: romaniatv.net

Senatorul PSD Gabriel Mutu şi deputatul UNPR Mario Ernest Caloianu sunt urmăriţi penal de procurorii DIICOT în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care a fost reţinut fostul ziarist Dragoş Nedelcu, transmite Agerpres.

Foto: desteptarea.ro

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii şi poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - IGPR au anihilat activitatea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare a banilor proveniţi din infracţiuni.

Procurorii susţin că în perioada 2010 - 2014 a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, prin folosirea unor societăţi comerciale de tip fantomă, care nu au declarat sediile secundare în care îşi desfăşoară activitatea, în scopul sustragerii de la efectuarea verificării financiare, fiscale sau vamale, precum şi pentru sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Dragoş Nedelcu, fost membru în CA al Realitatea Media, reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

În aceeaşi perioadă, prin folosirea societăţilor tip-fantomă, membrii grupării au dispus transferarea între conturile societăţilor a unor sume de bani provenite din infracţiuni, în scopul ascunderii originii infracţionale, urmate de retragerea acestora în numerar şi înmânarea către administratorii firmelor care au sustras aceşti bani de la plata obligaţiilor financiare şi fiscale către partenerii de afaceri şi stat, care astfel au dobândit aceste sume cunoscând că provin din infracţiuni.

Liderul grupării, Ion Tomescu, este acuzat că a dobândit, sub forma unui comision, 1% din sumele retrase, cunoscând că banii provin din infracţiuni. Suma totală estimată a fi transferată şi retrasă în numerar în perioada menţionată este de 100 milioane lei.

Printre societăţile beneficiare se numără firme din domeniile construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie, modă.

Fostul ziarist Dragoş Nedelcu şi omul de afaceri Bogdan Mitu au fost reţinuţi şi vor fi duşi miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă, ei fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

"Faţă de inculpatul Nedelcu Dragoş Adrian există suspiciunea rezonabilă că în calitate de administrator de fapt al SC Nuts Consulting şi SC Pathway Advisors SRL, a aderat la grupul infracţional şi împreună cu inculpata Muntean Ana Maria Armanca, asociat la cele două firme, ajutaţi de administratorul de drept al societăţilor, inculpatul Nedelcu Iulian, prin operaţiuni specifice de spălare a banilor, au dobândit suma totală de circa 6 milioane de lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii", declară DIICOT.

UNPR mai câştigă PATRU DEPUTAŢI, foşti membri PNL şi PDL

Procurorii mai arată că Bogdan Mitu este suspectat că a dobândit prin operaţiuni specifice de spălare a banilor, din conturile SC Tape Computers SRL, la care era asociat şi administrator, suma de circa 11 milioane de lei, şi a furnizat altor membri ai grupării facturile emise de firme-fantomă cât şi sumele de bani extrase în numerar în urma operaţiunilor de spălare a sumei totale de 10.606.945 lei, din care şi-a oprit "comisionul" de 10%.

"Totodată, în cauză sunt urmăriţi penal pentru aceleaşi infracţiuni şi inculpatul Mutu Gabriel, senator şi suspectul Caloianu Mario Ernest, deputat. Faţă de suspectul Caloianu Mario Ernest, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale şi pentru infracţiunea de fals în declaraţii, constând în aceea că la data de 21.01.2014 acesta a depus declaraţia de avere în care a consemnat în mod nereal că are ca surse de venituri doar salariul de deputat, fără a declara că obţine venituri şi din administrarea SC Eurobec Grup Construct SRL şi SC Euromarabian SRL", mai spun procurorii.

De asemenea, senatorul Gabriel Mutu este urmărit penal şi pentru comiterea infracţiunilor de folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Faţă de acesta există suspiciunea rezonabilă caă a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC Building Management SRL în conturile societăţilor menţionate. Totodată, suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064.692 lei din conturile SC GM Activ Building Management SRL, în conturile a cinci dintre societăţile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat. Banii au fost dobândiţi în final de inculpat, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat, fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracţionale", se mai spune în comunicatul DIICOT.

Consuelo Mutu, MESAJ FABULOS pentru Adrian Mutu după ce a fost ÎNŞELATĂ

În urma a opt percheziţii efectuate marţi, au fost aplicate măsuri asiguratorii asupra bunurilor de lux ale inculpaţilor printre care şi un autoturism Ferrari.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
deputat DIICOT Dragoş Nedelcu Gabriel Mutu jurnalist Mario Ernest Caloianu PSD unpr
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 dec 21:39
...construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie, modă. Citeşte şi Senatorul Gabriel Mutu şi deputatul Mario Caloianu, urmăriţi penal de DIICOT în DOSARUL LUI DRAGOŞ NEDELCU Din această grupare fac parte şi fostul ziarist Dragoş...
08 oct 20:03
...şi spălare de bani în care a fost reţinut fostul ziarist Dragoş Nedelcu, transmite Agerpres. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
08 oct 19:53
...penal de procurorii DIICOT în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care a fost reţinut …read more ...
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H