Virginel Iordache, adus la Bucureşti cu elicopterul SMURD pentru că era deranjat la stomac. Reacţia lui Arafat. Răspunsul senatorului

Senatorul PSD Virginel Iordache a cerut să fie dus la București cu elicopterul SMURD de la Spitalul Județean Suceava, unde fusese diagnosticat cu enterovirus. Raed Arafat spune că a autorizat deplasarea.

23 mai 2019, 05:31
Virginel Iordache, adus la Bucureşti cu elicopterul SMURD pentru că era deranjat la stomac. Reacţia lui Arafat. Răspunsul senatorului

Motivul invocat de senator ar fi fost acela că „nu a avut încredere” în diagnosticul medicilor suceveni. Mai mult, „nu a ținut cont de recomandările medicilor suceveni, ba mai mult, le-ar fi vorbit urât și ar fi menționat în repetate rânduri că el nu va fi tratat aici, în provincie”, potrivit Obiectiv de Suceava.

Senatorul a fost adus la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, unde a primit același diagnostic, „de virus aerogen, prezentând o formă foarte ușoară”.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat pentru ”Obiectiv” că nu el personal a autorizat deplasarea elicopterului SMURD la Suceava și că solicitarea a venit de la medicii Spitalului Județean Suceava.

„În concluzie, senatorul PSD a fost transferat cu un elicopter SMURD, către un spital bucureștean pentru o durere de cap și un episod de diaree”, arată Obiectiv de Suceava.

Virginel Iordache: Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava

„Senatorul Virginel Iordache a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava în data de 14 mai 2019, unde a fost supus unor investigații medicale. Ca urmare lipsei diagnosticului concludent și fiind suspectat de  meningită bacteriană, cu o stare de sănătate vizibil alterată, în data de 16 mai 2019 medicii au hotărât transferul acestuia la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Din fericire, în urma investigațiilor
amănunțite a fost infirmată suspiciunea de infecție cu meningococ. Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Apreciem profesionalismul personalului medical din spitalele din Suceava și București și totodată le mulțumim și le suntem recunoscătorii. Senatorul Virginel Iordache nu a făcut nici o cerere referitoare la un transport preferențial pentru transferul intraspitalicesc, interacțiunea cu personalul medical a fost una de respect reciproc, neexistând nici un episod din cele relatate nerealist în presă. Parlamentarul PSD este recunoscător faptului că face parte din comunitatea suceveană formată din oameni deosebiți și valoroși.

În prezent starea de sănătate a senatorul este stabilă, cu diagnostic endocardită infecțioasă, acesta se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București”.

În prima zi a lunii aprilie, Raed Arafat declara la Zalău că un elicopter SMURD ce va deservi zona de Nord-Vest va fi operaţional în acest an, după finalizarea platformei de aterizare din cadrul heliportului de la Jibou. Elicopterul de Terapie Intensivă, a cărui valoare se ridică la peste cinci milioane de euro, va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud.