Senatorul Teodor Atanasiu: Voi vota pentru actualul proiect Roşia Montană

Guvernul a aprobat, pe 27 august, proiectul de lege care permite exploatarea la Roşia Montană, acesta urmând să fie trimis Parlamentului spre adoptare. Parlamentarul de Alba, Teodor Atanasiu, este unul dintre politicienii care o să voteze "pentru" adoptarea acestui proiect. 

03 sept. 2013, 17:48
Senatorul Teodor Atanasiu: Voi vota pentru actualul proiect Roşia Montană

Pentru noi, problema locurilor de muncă în Munţii Apuseni este una foarte acută. Avem nevoie de orice fel de investiţii, de crearea oricăror locuri de muncă. Bineînţeles că ne interesează şi protectia mediului şi protejarea patrimoniului istoric şi cultural şi de aceea vrem ca acest proiect să fie unul corect, bine pus în parctică şi bine urmărit de către autorităţile statului român, astfel încât să avem nu doar siguranţa locurilor de muncă şi a unor câştiguri imediate, dar şi siguranţa unei vieţi îndelungate pe acel teritoriu, în condiţii de sănătate şi prospetitate„, a declarat Teodor Atanasiu pentru România TV.

Chiar dacă a votat „pentru” proiectul de hotărâre de Guvern, parlamentarul a precizat că o să fie foarte atent la cum o să se respecte îndeplinirea tuturor paşilor din proiectul Roşia Montană, „fiindcă statul român aici a păcătuit până acum, nu cu proiecte proaste, ci cu neurmărirea punerii în practica a proiectelor”.

CITEŞTE ŞI: Deputatul Cosmin Necula: Nu voi vota pentru actualul proiect Roşia Montană

Întrebat dacă este necesar să se organizeze un referendum pentru Roşia Montana, Teodor Atanasiu a reamintit s-a făcut deja un referendum zonal. „Un stat îşi poate consuma oricând resursele pe care le are. De obicei, un popor îşi consumă resursele limitate pe care le are atunci când îi este foame, când are lipsuri, iar astăzi românii nu sunt în situaţia în care sunt foarte fericiţi şi în situaţia în care să-şi păstreze resursele pentru mai târziu„, a conchis oficialul.

Citeşte şi: Zgonea, scrisoare către Băsescu cu privire la organizarea unui referendum pe tema Roşia Montană

Sute de persoane au protestat în Piaţa Universităţii din Capitală faţă de proiectul de exploatare minieră de la de la Roşia Montană, aprobat de Guvern.