Senatul a respins OUG prin care Guvernul amână dublarea alocaţiilor pentru copii. PSD, demers la Camera Deputaţilor

Senatul a respins ordonanța de urgență prin care Guvernul dorea majoreze alocațiile copiilor eşalonat şi nu să le dubleze, aşa cum a decis Parlamentul. 

12 aug. 2020, 09:12
Senatul a respins OUG prin care Guvernul amână dublarea alocaţiilor pentru copii. PSD, demers la Camera Deputaţilor

PSD anunțase că nu va permite eșalonarea alocațiilor și că Guvernul va trebui, conform legii, să le dubleze imediat. PSD continuă lupta pentru dublarea alocațiilor la Camera Deputaților, care este for decizional.

Guvernul a atacat legea dublării alocațiilor la CCR, iar acum a scos în față argumentul eșalonării, pentru a nu mări alocațiile în conformitate cu prevederile în vigoare. Culmea, legea în discuție a fost promulgată de Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru respingerea OUG care amâna dublarea alocaţiilor până la 1 august

Decizia Senatului vine într-un moment în care domeniul educației se anunță a fi un fiasco de proporții. Sunt mai multe scenarii de deschidere a noului an școlar, iar mai multe asociații de profesori au punctat că redeschiderea școlilor este mai problematică decât consideră actualul premier. Spațiul nu este suficient pentru distanțare, fonduri pentru dezinfecție nu sunt iar eventuale focare care să rezulte în îmbolnăvirea profesorilor ar gripa total procesul educațional.