Senatul îşi va alege preşedintele marţi. Luni, senatorii merg la deschiderea anului şcolar

Noul preşedinte al Senatului va fi ales săptămâna viitoare, marţi, au decis membrii Biroului permanent, iar luni senatorii vor avea activitate în teritoriu, pentru a participa la deschiderea anului şcolar.

04 sept. 2019, 09:09
Senatul îşi va alege preşedintele marţi. Luni, senatorii merg la deschiderea anului şcolar

Pentru funcţia de preşedinte al Senatului au fost anunţaţi până în prezent trei candidaţi: Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD, Ion Popa, de la ALDE, şi Alina Gorghiu, propusă de PNL.

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, consideră că nominalizarea lui Teodor Meleşcanu de către social-democraţi pentru funcţia de preşedinte al Senatului a fost o încercare a premierului Viorica Dăncilă de a „rupe” ALDE, de unde ar fi urmat să plece către PSD alţi 15 senatori şi deputaţi.

„Este un moment aş spune stânjenitor pentru unii dintre noi, întrucât colegul nostru, domnul Meleşcanu, a venit cu o propunere de a fi numit în funcţia de preşedinte al Senatului din partea PSD, dar în contul ALDE. Am discutat cu colegii dacă o astfel de formulă poate să fie acceptată. Nu poate politic să fie acceptată, pentru că ea ar crea nişte ambiguităţi, pe care vrem să le evităm în mod clar, de o continuare a asocierii noastre în actul de guvernare cu PSD şi prin urmare, de aceea astăzi, conform şi regulamentului de funcţionare al Senatului, Biroul Politic Central al ALDE a luat hotărârea să îl propună pentru funcţia de preşedinte al Senatului pe colegul nostru Iani (Ion – n.r.) Popa”, a precizat liderul ALDE.

Citeşte şi: Tăriceanu, despre Meleşcanu la şefia Senatului: Am asistat la o încercare disperată a doamnei premier Dăncilă de a ataca ALDE