SENEGAL-COLUMBIA 0-1 şi JAPONIA-POLONIA 0-1. Columbia câştigă Grupa H, Japonia se califică pe criteriul CARTONAŞELOR!

Premieră la CM 2018: Japonia se califică în optimile de finală la egalitate de puncte şi golaveraj identic cu Senegal, plus 2-2 în meciul direct, decisiv fiind criteriul fair-play: asiaticii au primit 4 cartonaşe galbene, iar africanii, 6! Columbia a câştigat grupa.

28 iun. 2018, 15:41
SENEGAL-COLUMBIA 0-1 şi JAPONIA-POLONIA 0-1. Columbia câştigă Grupa H, Japonia se califică pe criteriul CARTONAŞELOR!

Japonia a terminat la egalitate perfectă cu Senegal, atât la puncte cât și la numărul de goluri marcate și primite. Astfel, departajarea s-a făcut la numărul de cartonașe galbene pe care cele două naționale le-au văzut la acest turneu final. Japonia a fost avertizată de 4 ori, în timp ce senegalezii au primit 6 cartonașe galbene.

Polonezii n-au luptat decât pentru glorie pentru că orice ar fi făcut nu mai aveau nicio șansă de calificare. Bednarek a marcat unicul gol al partidei în minutul 60. În finalul meciului, Japonia s-a văzut cu sacii în căruță și în ultimele 5 minute a pasat în propria jumătate de teren.  Suporterii au huiduit atitudinea japonezilor, însă jucătorii asiatici nu păreau vreun pic deranjați.

JAPONIA – POLONIA 0-1 (0-0)

A marcat: Bednarek 59.

JAPONIA: Kawashima – G. Sakai, H. Sakai, Yoshia, Makino, Nagatomo – Muto, Yamaguchi, Shibasaki, Usami – Okazaki.

POLONIA: Fabianski – Bereszynski, Glik, Bednarek, Jedrzejczyk – Krychowiak, Goralski – Grosicki, Zielinski, Kurzawa – Lewandowski.

Cea mai importantă fază a primei reprize a venit în minutul 17. Arbitrul Milorad Mazici a dictat un penalty pentru Senegal în urma unui duel între Davinson Sanchez și Sadio Mane, dar sistemul VAR a anulat decizia inițială a arbitrului. Scorul a rămas 0-0, dar Columbia a fost aproape de gol în minutul 25, când Falcao a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală. Deschiderea de scor a venit în minutul 74. Yeri Mina, fundașul Barcelonei, s-a a reluat majestuos cu capul o centrare venită din corner, reușind al doilea său gol de la acest Mondial.

SENEGAL – COLUMBIA 0-1 (0-0)

A marcat: Mina 74.

SENEGAL: K. N’Diaye – Gassama, Sane, Koulibaly, Sabaly – Sar, Kouyate, Gueye, Mane – Keita Balde, Niang.

COLUMBIA: Ospina – Arias, D. Sanchez, Mina, Mojica – Uribe, C. Sanchez – Cuadrado, Quintero, J. Rodriguez – Falcao.

 

Clasament final GRUPA H