Sentinţă DEFINITIVĂ în cazul studentului ucis de poarta de la intrarea în Timişoara. Ce au decis judecătorii

Curtea de Apel Timişoara a decis că poarta de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului, care a ucis un student în timpul furtunii puternice din toamna anului 2017, a fost modernizată fără a fi respectată legea.

25 mart. 2019, 13:24
Sentinţă DEFINITIVĂ în cazul studentului ucis de poarta de la intrarea în Timişoara. Ce au decis judecătorii

Primăria Timişoara a pierdut, în ultimul an şi jumătate, două procese cu Inspectoratul de Stat în Construcţii. Asta după ce reprezentanţii municipalităţii au contestat procesele verbale întocmite de inspectori cu privire la modul în care a fost modernizată poarta de intrare în Timişoara de pe Calea Lugojului, care a ucis un student în timpul furtunii puternice din toamna anului 2017.

Concret, Primăria Timişoara a contestat amenda primită din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii, în valoare de 40.000 de lei, după ce s-a constatat că lucrările la poartă au fost făcute fără a fi respectate prevederile legale.

„Prin procesul încheiat de pârâtul ISC, s-a constatat emiterea cu nerespectarea prevederilor legale, în baza unei documentaţii incomplete, a Autorizaţiei de construire nr. 1407/24.10.2014, emisă pentru «Lucrări de tip d) – Lucrări de amenajare a spaţiilor publice – Intervenţii în regim de urgenţă privind Modernizare poartă de intrare în Municipiul Timişoara – Calea Lugojului». S-a reţinut de către organul de control că autorizaţia a fost emisă în baza unei documentaţii incomplete, elaborată în neconcordanţă cu prevederile certificatului de urbanism nr. 3564/15.10.2014, ale conţinutului-cadru al documentaţiei tehnice – pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu conţine avizele şi acordurile legale necesare şi nu este verificată potrivit legii”, scrie în sentinţa Tribunalului Timiş, potrivit Mediafax.

Recent, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis să respingă contestaţiile Primăriei şi să menţină sentinţa Tribunalului Timiş, care arată că poarta de intrare în oraş a fost modernizară fără a fi respectate prevederile legale.

„Respinge recursul formulat de recurenţii – reclamanţi Municipiul Timişoara, reprezentat prin primar, primarul Municipiului Timişoara şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara împotriva sentinţei civile nr. 872/21.05.2018, pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 861/30/2018, în contradictoriu cu intimatul-pârât Inspectoratul de Stat în Construcţii”, scrie în soluţia Curţii de Apel Timişoara.

Sentinţa este definitivă.

Citeşte mai mult pe Mediafax