Sentința în cazul morții poliţistului Bogdan Gigină a fost amânată. Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă

Sentința în cazul morții polițistului Bogdan Gigină a fost amânată pentru data de 17 februarie. În acest dosar, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă.

31 ian. 2023, 16:53
Sentința în cazul morții poliţistului Bogdan Gigină a fost amânată. Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă
Sentința în cazul morții poliţistului Bogdan Gigină a fost amânată

Sentința în cazul morții poliţistului Bogdan Gigină a fost amânată. Tribunalul Bucureşti a amânat, marţi, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, pentru data de 17 februarie.

Citește și Lovitură de teatru în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Procesul în care este judecat Gabriel Oprea a ajuns la faza audierii martorilor după şapte ani!

Sentința în cazul morții poliţistului Bogdan Gigină a fost amânată

În anul 2018, fostul ministru de Interne a fost trimis în judecată de DNA  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă de-a lungul timpului, dosarul acestuia s-a perindat pe la mai multe instanţe din diverse motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi Tribunalul Bucureşti.

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, au transmis procurorii DNA, potrivit Agerpres.

Accidentul rutier care a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi – activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia, potrivit aceleiași surse.

„Concret, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, inculpatul Oprea Gabriel a dispus – cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către Poliţia Rutieră – însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de Poliţie Rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist. În acest mod, ministrul de Interne de la acea dată, Oprea Gabriel, şi-a conferit, în mod discreţionar, ‘drepturi’ neprevăzute de cadrul legal, ‘drepturi’ a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de Poliţie Rutieră să se facă în regim de viteză sporită”, au mai dezvăluit procurorii DNA.

Citește și Şapte ani de la moartea Bogdan Gigină, poliţistul mort în timp ce deschidea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea. Colegii lui motociclişti i-au adus un omagiu