Sentinţe în dosarul „mafia de la FC Caracal”. Sora fostului ministru Traian Remeş şi fostul primar din Caracal, condamnaţi definitiv

Condamnări definitive în dosarul "mafia de la FC Caracal". Sora fostului ministru Traian Remeş și fostul primar din Caracal, Gheorghe Anghel, au fost condamnați de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

04 apr. 2019, 09:03
Sentinţe în dosarul „mafia de la FC Caracal”. Sora fostului ministru Traian Remeş şi fostul primar din Caracal, condamnaţi definitiv

Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, a fost condamnat definitiv, marți, de Curtea de Apel Craiova, la doi ani si șase luni de închisoare cu suspendare în dosarul „Mafia de la FC Caracal”. În aceeași cauză Stelian Veselin, fost preşedinte al echipei de fotbal FC Caracal şi fost director al IGO SA, are de ispășit trei ani de închisoare cu suspendare.

Un alt inculpat, Petre Neacşu, fost secretarul asociaţiei FC Caracal, a primit pedeapsa de doi ani și zece luni de închisoare cu suspendare, iar Artemiza Pisică, sora fostului ministru al Agriculturii şi al Finanţelor Traian Remeş, fostă directoare economică a IGO SA, a primit doi ani de închisoare, de asemenea, cu suspendare.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus ca inculpatul Victor Botezatu, fost trezorier al asociaţiei sportive FC Caracal şi fost administrator al SC Progres Club SRL să execute pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.

Cristian Georgescu, fost angajat al Gărzii Financiare şi vicepreşedinte al echipei de fotbal caracalene, achitat în primă instanță, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, tot cu suspendarea pedepsei.

Anghel Gheorghe şi Stelian Veselin fuseseră condamnați, în primă instanță, de Tribunalul Olt, la câte trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

În același dosar, Victor Botezatu primise și el, în primă instanță, doi ani de închisoare cu executare, iar Petre Neacșu luase patru luni de închisoare cu suspendare, în vreme ce Artemiza Pisică fusese condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

În plus, instanța a dispus confiscarea mai multor sume de bani de la inculpați și menținerea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mai multor persoane condamnate în acest dosar.

„In temeiul art 112 lit e Cp confisca urmatoarele sume de bani de la inculpati, astfel : -inculpatul Anghel Gheorghe, suma de 285.000 lei; – inculpatul Anghel Gheorghe si inculpatul Botezatu Victor- cate 31.750 lei si respectiv 449.398 lei fiecare ( reprezentand cote egale de 1/2 fiecare din sumele de 63.500 lei si respectiv 898.796 lei); – inculpatii Anghel Gheorghe – 409.011 lei , Veselin Stelian -879.110 lei, Neacsu Petre – 879.110 lei si Pisica Artemiza – 449.625 lei . Admite in parte actiunea formulata de partea civila SC IGO SA prin lichidator judiciar si in temeiul art 25 si 397 Cpp obliga inculpatii Veselin Stelian, Neacsu Petre, Botezatu Victor si Georgescu Cristian, in solidar, la plata sumei de 1.179.565 lei catre partea civila SC IGO SA prin lichidator judiciar. In temeiul art 112 lit e Cp confisca de la fiecare dintre inculpatii Veselin Stelian, Georgescu Cristian, Botezatu Victor si Neacsu Petre suma de cate 91.769 lei. In temeiul art 112 lit e Cp confisca de la inculpatul Veselin Stelian suma de 36.564 lei. Mentine dispozitiile din sentinta penala apelata privind mentinerea sechestrului asigurator. Inlatura dispozitiile privind ridicarea sechestrului asigurator si, in temeiul art 397 Cpp rap la art 249 Cpp mentine masurile asiguratorii instituite asupra bunurilor inculpaţilor Georgescu Cristian cu privire la :imobil în suprafaţă de 235,9 mp, situat în Caracal, imobil în suprafaţă de 45 m.p., situat în Caracal, imobil de 24 m.p., situat în Caracal, imobil în suprafaţă de 67, 94 m.p., situat în Caracal, imobil în suprafaţă de 22,5 m.p. situat în Caracal, autoturism marca Skoda Oktavia, autoturism marca Volkswagen şi Neacşu Petre cu privire la : imobil în suprafaţă de 82 m.p, autoturism marca Dacia 1310, autoturism marca Skoda Fabia, imobil casă de locuit şi teren intravilan în suprafaţă de 1300 m.p., situat în comuna Drăghiceni şi teren arabil situat în extravilanul comunei Drăghiceni în suprafaţă de 2, 8 ha, apartament situat în Bucureşti, str. Albiţei, nr. 13 , ap. 3, sector 6″, se mai arată în decizia Curții de Apel Craiova.