Separatiștii din Doneţk şi-au deschis o „ambasadă” la Moscova. Ce spun despre unirea cu Rusia

Republica Populară Doneţk şi-a deschis oficial o ambasadă la Moscova, în Rusia, În cadrul ceremoniei de deschidere au fost arborate împreună steagurile Rusiei şi ale Republicii Populare Doneţk.

13 iul. 2022, 09:50
Separatiștii din Doneţk şi-au deschis o „ambasadă” la Moscova. Ce spun despre unirea cu Rusia
Republica Populară Doneţk şi-a deschis o ambasadă la Moscova

Separatiștii din Doneţk şi-au deschis o „ambasadă” la Moscova. Presa rusă scrie că la ceremonia de deschidere a misiunii diplomatice ar fi participat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, mai mulţi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Ruse, precum şi influenţi oameni politici şi de afaceri, anunţă news.ro.

Vladimir Putin vrea să-i transforme pe ucraineni în ruşi. A semnat decretul care simplifică obţinerea cetăţeniei

Natalia Nikanorova, ministru de externe al republicii pro-ruse autoproclamate în estul Ucrainei, a apreciat cu această ocazie că situaţia de pe teren „s-a agravat drastic” în ultimele zile. Întrebată despre intenţia regiunii sale de a se uni cu Rusia, ea a răspuns: „Nu ne grăbim. Obiectivul principal este să eliberăm republica. Apoi va avea loc un referendum, la momentul potrivit, şi vom vedea care va fi voinţa poporului”. Într-o astfel de situaţie, „statutul reprezentanţei diplomatice a Doneţkului se va modifica”, a precizat Natalia Nikanorova, conform Agerpres.

Olena Zelenska, interviu pentru revista TIME: „Ce pot face copiii noştri, după ce au trecut prin experienţa teribilă a războiului? Ei nu sunt învăţaţi să urască”

Autoproclamata Republică Populară Doneţk este un stat separatist ucrainean, format la 7 aprilie 2014 de către separatiştii pro-ruşi. Şefii Republicii Populare Doneţk şi ai Republicii Populare Luhansk, Denys Pushylin şi Leonid Pasechnik, i-ar fi cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să recunoască independenţa republicilor pe 21 februarie 2022. Ulterior, liderul rus a îndemnat Parlamentul să sprijine încheierea de acorduri de cooperare cu republicile şi a decis să recunoască imediat suveranitatea celor două republicilor populare. Preşedintele Rusiei a recunoscut independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk din bazinul Donbas din estul Ucrainei, înainte de a ordona invadarea Ucrainei. Ofensiva rusă se concentrează în prezent în zona respectivă.