Sepi (Sanitas):Am solicitat ieşirea din legea salarizării. Urmează să discutăm tehnic despre cum trebuie aranjate grilele de salarizare

Medicii se pregătesc de grevă generală, după ce negocierile cu Ministrul Muncii şi Ministrul Sănătăţii au eşuat, potrivit România TV. Medicii doresc ca sistemul lor de remuneraţie să fie exclus din legea salarizării şi să fie prevăzut separat în legea sănătăţii. Până la finalul lunii octombrie vor mai urma proteste de stradă, pentru ca toţi angajaţii din Sănătate să primească salarii corecte. 

14 oct. 2016, 15:15
Sepi (Sanitas):Am solicitat ieşirea din legea salarizării. Urmează să discutăm tehnic despre cum trebuie aranjate grilele de salarizare

Federaţia Sanitas e consecventă. Am solicitat ieşirea din legea salarizării, introducerea în legea 95, a sănătăţii, a unui capitol distinct, salarizare. Spre satisfacţia noastră, toate federaţiile sindicale prezente la această întâlnire au acceptat această variantă pe care am propus-o. Urmează ca în perioada următoare să discutăm tehnic despre cum trebuie să fie aranjate grilele de salarizare în sistemul de sănătate„, a declarat Marius Sepi, prim-vicepresedintele Sanitas.

Zeci de mii de membri ai Federatiei Sanitas au fost, miercuri, in greva japoneza, ei urmand ca, peste o saptamana, sa intre in greva de avertisment cu intreruperea activitatii timp de doua ore, iar in 31 octombrie sa declanseze o greva generala pe perioada nedeterminata.

Marius Sepi, prim-vicepresedintele Sanitas, a anuntat ca, pentru greva din 31 octombrie, s-au strans aproximativ 52.000 de semnaturi, dar ca spera ca, pana la sfarsitul lunii, sa aiba rezultate in legatura cu nemultumirile categoriilor de personal medical care nu au fost incluse in OUG 20/2016 si OUG 43/2016 privind salarizarea.

Sindicalistii cer introducerea personalului tehnic si administrativ in OUG 20/2016, respectiv 23.000 de persoane, 1.800 de functionari publici din Directiile de Sanatate Publica, angajatii din asistenta sociala si din gradinite, rezolvarea de urgenta a deficitelor majore dintre spitalele clinice si cele neclinice si a problemelor din randul asistentilor medicali, intre cei cu studii superioare si absolventii de scoala postliceala, precum si cresterea veniturilor pentru angajatii din asistenta sociala.