Şerban Huidu, pe lista datornicilor la ANAF. Vezi câţi bani trebuie să plătească prezentatorul

LISTA DATORNICI ANAF. ANAF a publicat, luni, lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane lei şi 232 de milioane de lei. Urmează, în funcţie de fiecare situaţie în parte, contestaţii sau executări silite. Şerban Huidu apare pe lista datornicilor publicată de ANAF.

19 mai 2016, 15:59
Şerban Huidu, pe lista datornicilor la ANAF. Vezi câţi bani trebuie să plătească prezentatorul

Şerban Huidu a acumulat datorii la bugetul de stat în valoare de 4.018 lei (900 euro).

De asemenea, socrul lui Huidu este pe lista datornicilor. Matei Vintilă are o datorie de 123.348 lei (27.500 euro) către ANAF. Matei Vintilă s-a ales cu restanţe în ultimii ani, după ce proiectul imobiliar în care era implicat a eşuat.

Vezi: LISTA DATORNICI ANAF: Ministrul Finanţelor recunoaşte erorile din LISTA RUSINII

ANAF poate recupera la această dată cca. 2,3 miliarde lei. Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite, etc) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

VEZI LISTA DATORNICILOR CĂTRE BUGETUL DE STAT, conform ANAF.RO

Pe primul loc este Sorin Robert Negoiţă, primarul sectorului 3 al Capitalei şi candidat, cu obligaţii fiscale necontestate de 232 milioane lei, urmat de Florin Mateiu din oraşul Victoria cu obligaţii fiscale de 94 milioane de lei, însă contestate. George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat, Silviu Prigoană are obligaţii de 3,9 milioane lei. 

Omul de afaceri Daniel Guzu figurează cu datorii de 2 milioane lei, contestate integral. Cristian Ţânţăreanu are şi el 2,7 milioane de lei obligaţii fiscale necontestate. Întreaga listă poate fi consultată pe site-ul ANAF.

Sunt publicate restantele din obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată, precum şi diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

„Este foarte important că ANAF își dorește să își schimbe imaginea. Contribuabilii din România sunt în jur de 800.000. Marea majoritate plătesc cu regularitate sau își doresc să plătească cu regularitate, dar nu știu cum sau nu au posibilitatea. O parte semnificativ mai mică o reprezintă cei care nu își doresc să plătească taxe. Noi ne dorim să întărim dialogul cu contribuabilii și să avem o legătură constantă cu ei. Și avem Direcția Generală a marilor contribuabili și opt direcții regionale de contribuabili mijlocii în țară, care s-au înființat tocmai în ideea aceasta de a-i structura pe cei care aduc venituri mari la buget și de a-i administra cât de bine se poate. Pentru contribuabilii mici, care sunt răspândiți în toată țara și pentru care au rămas agențiile de finanțe publice județene, avem un program prin care simplificăm procedurile sau emitem ghiduri care să faciliteze o mai bună administrare și o interacțiune cât mai mică cu Fiscul. Și dumnealor își doresc același lucru. Este mult mai important să ai un dialog constant și să știi mult mai clar și tu ca administrație, dar și contribuabilul ce dai și când trebuie să îi dai. Este mult mai important decât să te duci odată la cinci ani în controale și să constați sume suplimentare. Iar pentru cei care nu își doresc să plătească taxele, cei de la Antifraudă trebuie să apese pedala și mai tare. Până la urmă, este rolul nostru să curățăm piața de astfel de contribuabili, ca să lăsăm loc mai mult pentru cei care vor să plătească”, a declarat președintele ANAF, Dragoș Doroș, într-un interviu acordat AGERPRES.

VEZI LISTA DATORNICILOR CĂTRE BUGETUL DE STAT

ANAF anunţase că va publica listele la începutul lunii mai, dar a amânat publicarea pe motiv că în săptămâna 25 – 29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să îţi stingă datoriile sau să îşi clarifice situaţia fiscală.

ANAF a publicat, în 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii şi mari cu datorii neplatite la stat, iar în 11 mai, a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat şi la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de catre Fisc.

LISTA DATORNICI ANAF: PRIMELE CONTESTAŢII

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, afirmă că şi-a plătit datoriile către stat la începutul lunii şi cere ANAF să rectifice eroarea în ceea ce îl priveşte, adăugând că nu pretinde scuze pentru că ştie ”cu ce aparatură şi infrastructură IT funcţionează bieţii funcţionari”.

”Înţeleg ca ANAF s-a grăbit să mă pună pe o listă de debite la buget, îi rog să citească chitanţa pentru încasare de impozite, taxe şi contribuţii seria TS701 nr.20100194378 din 6.05.2016, repet, 6.05.2016 şi să rectifice eroarea. Nu pretind scuze, ştiu cu ce aparatură şi infrastructură IT funcţionează bieţii funcţionari. Atât, deocamdată”, a scris Predoiu pe Facebook.

ANAF a publicat, luni, lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane lei şi 232 de milioane de lei. Predoiu apare pe lista ANAF cu datorii de peste 24.000 de lei.

Fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu, fostul europarlamentar Elena Băsescu, susţine că prezenţa sa pe lista de datornici a ANAF este o eroare, precizând că această instituţie nu a făcut transferul informaţiei odată cu mutarea domiciliului din sectorul 1 în sectorul 2.

„Datoria invocată de ANAF este o eroare a acestei instituţii. În 2014, pe vremea când eram europarlamentar, aveam domiciliul în Sectorul 2. Acum, am domiciliul în Sectorul 1. Situaţia a apărut pentru că ANAF-ul nu a făcut transferul informaţiei între Sectorul 2 şi Sectorul 1”, a scris Elena Băsescu pe Facebook.

Ea a precizat că în urmă cu o lună, a fost personal la ANAF Sector 1 şi ANAF Sector 2, făcând, cu documente, proba achitării obligaţiilor.

„Din păcate, până la această oră, nu s-a făcut operarea datelor. Închei, spunând că nu am niciun fel de datorie la stat. N.B. Plata s-a făcut prin terţ plătitor, conform regulilor Parlamentului European”, a menţionat fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu.

Elena Băsescu a postat şi fotocopia unui ordin de plată prin care a virat peste 16.000 de lei la bugetul asigurărilor sociale şi la bugetul de stat.

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a precizat, marţi, cu privire la datoriile pe care le are la ANAF, că sunt din perioada în care a fost asociat la „Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima”, precizând că în ultimii zece ani a plătit statului 1.600.000 de lei.

Pe lista cu persoanele fizice datornice la ANAF, figurează şi Avocatul Poporului Victor Ciorbea care împreună cu soţia au o datorie fiscală de peste 350.000 de lei.

Cu privire la datoriile sale, Victor Ciorbea a făcut precizarea că datoriile respective sunt din perioada în care a avut „calitatea de asociat la „Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima”, până la numirea în funcţia de Avocat al Poporului.

„Precizez că în ultimii 10 ani am plătit către bugetul de stat, 1.600.000 de lei, reprezentând taxi şi impozite, pe lângă suma de aproximativ 6.000.000 de lei, rate bancare”, se mai spune în comunicat.

Victor Ciorbea susţine că atât el, cât şi soţia sa fac „eforturi deosebite pentru achitarea restului de plată rămas către bugetul de stat, precum şi a celorlalte datorii”, îndeplinindu-şi astfel, „cu totală responsabilitate şi bună credinţă obligaţiile către cetăţeni”.

Pe lista datornicilor la ANAF se află şi Regele Mihai I al României, care figurează cu o restanţă 4.107.135 lei dar şi mai mulţi politicieni.

ANAF a publicat, luni, lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane lei şi 232 de milioane de lei.