Şerban Mihăilescu, despre dosarul Microsoft: Nu există niciun fel de probă care să mă lege de acest caz

Senatorul Şerban Mihăilescu susţine că nu există niciun fel de probă care să îl lege de dosarul licenţelor IT, raportează Agerpres.

28 oct. 2014, 10:18
Şerban Mihăilescu, despre dosarul Microsoft: Nu există niciun fel de probă care să mă lege de acest caz

‘Nu există niciun fel de probă, nu există absolut nimic care să mă lege de acest lucru. Eu am semnat un singur document în septembrie 2003 care a fost aprobat în Guvern în 4 septembrie 2003, iar în 20 octombrie 2003 mi-am dat demisia, după care apar acolo tot felul de poveşti că am determinat pe nu ştiu cine să facă nu ştiu ce (…)’, a spus Mihăilescu, după audierile de marţi din Comisia juridică a Senatului.

Potrivit acestuia, ministrul care i-a urmat în funcţie a făcut ‘altfel de declaraţii’ decât cele scrise de procurori.

‘Domnul ministru care m-a urmat pe mine a făcut altfel de declaraţii decât scriu domnii procurori acolo, iar directorul general de la Microsoft din vremea aceea spune că n-a discutat niciodată cu mine vreo problemă legată de Microsoft’, a mai afirmat senatorul.

De asemenea, el a precizat că nu a discutat niciodată despre activitatea guvernamentală cu omul de afaceri Nicolae Dumitru.

‘Eu cu Nicolae Dumitru nu am discutat niciodată niciun fel de acţiune legată de activitatea guvernamentală. Nu am avut niciun fel de activitate comercială sau financiară, dar sunt prieten cu domnul Nicolae Dumitru dinainte de ’99. (…) Eu mă bucur că măcar aici (în Comisia juridică n.r.) poţi să spui că eşti nevinovat, (…) dar aici a fost singurul loc în care am putut să expun acest lucru’, a mai afirmat Mihăilescu.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, şi Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, sunt cercetaţi de DNA în dosarul licenţelor IT.