Şerban Nicolae: România e victima unui jaf al gulerelor albe

Publicat: Vineri, 10 Noiembrie 2017 13:58 // Actualizat: Vineri, 10 Noiembrie 2017 13:58 // Sursa: romaniatv.net

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat vineri, la Oradea, că România este "victima unui jaf al gulerelor albe", "care nu ține de legislația românească sau de acțiunea guvernamentală".

"Mă surprinde faptul că nimeni nu se indignează pentru faptul că băncile din România, companii multinaționale, raportează pierderi sau profit zero de ani de zile, se extind ca activitate, au niște sedii foarte luxoase, un parc auto absolut spectaculos, fac team-buildinguri în stațiuni dintre cele mai căutate din România, dar merg în continuare pe profit zero sau pe pierdere. Și nimeni nu caută o explicație rațională. Nimeni nu protestează pentru faptul că aceste companii acționează pe piața românească de ani de zile și, cu toate astea, beneficiile așteptate de la investitorii străini nu apar. Poate lucrurile vor începe să se schimbe. Sau poate cei care protestează vor înțelege că, de fapt, România este victima unui jaf al gulerelor albe, dar foarte albe, și care nu ține de legislația românească sau de acțiunea guvernamentală", a declarat senatorul PSD, citat de Agerpres.

Datele oficiale consemnează aproximativ 20 de bănci care nu mai există în realitate, a menționat Șerban Nicolae.

"Nu spun că nu plătesc contribuțiile angajaților, eu spun că raportează profit zero sau pierderi de ani de zile, de peste cinci ani, foarte multe dintre ele. Și acest lucru este nefiresc. Motiv pentru care încercăm să luăm măsuri în așa fel încât să nu se mai procedeze la așa-numitele optimizări fiscale care semnalizează profitul realizat în România. De altfel, atunci când Guvernul României a anunțat măsuri în această privință, foarte mulți au reacționat că se descurajează mediul de afaceri, că se dă o lovitură economiei de piață, că se afectează libera concurență ș.a.m.d. Ulterior, cinci miniștri de finanțe din Europa — Germania, Franța, Italia, Spania, Olanda — au anunțat necesitatea de a avea exact aceleași abordări în sensul în care impozitarea să se facă la locul de realizare a veniturilor", a afirmat senatorul PSD.

În altă ordine de idei, conform lui Nicolae, "oamenii bine informați și de bună credință" nu ar avea motive să mai protesteze, dar probabil, nu s-a explicat suficient de clar faptul că măsurile de natură fiscală recent adoptate sunt generate de marile întârzieri și pierderi la bugetul de stat datorate procedurilor greoaie de colectare.

'Nu am spus nicio secundă că plata defalcată a TVA sau transferul evidenței contribuțiilor de la angajator la angajat ar fi măsuri de stimulare a mediului de afaceri. Sunt măsuri de disciplinare fiscală, care să asigure că la bugetul de stat, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru alte elemente de infrastructură de utilitate publică, sunt resursele necesare. Suntem pe ultimul loc în colectarea TVA-ului și în această privință nu s-a mai făcut nimic foarte clar în ceea ce privește procedurile, mai ales de colectare, de foarte multă vreme. Avem peste un miliard și jumătate de euro pierdere în fiecare an TVA declarat și neîncasat. Deci nu evazional, ci declarat, evidențiat în documente, și neîncasat de statul român de la firme aflate în insolvență. În ultimii trei ani s-a ajuns la 22 de miliarde de lei, sume care apar și nu se încasează. Sunt sume foarte mari din care, imaginați-vă câte s-ar putea face", a spus senatorul PSD.

Șerban Nicolae s-a oprit vineri, la Oradea, să se întâlnească cu colegii săi din filiala bihoreană, aflându-se pe drum către Gyula, Ungaria, unde va vizita comunitățile de români.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cod fiscal profit multimationale Şerban Nicolae
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 nov 12:43
Răspunde | Votează email 0 email
maria
Absolut corect! In special ultimii 12 ani Romania a fost jefuita sistematic, si dispretuita de jefuitori! statul paralel a fost creat si PROTEJAT de odiosi ca ambasadorul USA, Austria, Olanda Germani numai ca sa se inlesneasca jefuirea tarii ca ai lor sa traiasca bine.. Statul paralel (Coldea, Maior Covesi, Lazr si toata clica lor de tradatori, agentii licuricilor de pretutindeni au distrus tara! Iat TERFELITII astia care ies pe strada si habar nu auu de ce tpt tradatori de tara sint. Si ce sa mai vizem de impostorul sluga si tradtorii de Ciolanis, Ciolos si golanca Macovei
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H