Şerban Valeca, propus la Cercetare: Vom încerca majorarea bugetului Cercetării pentru măriri de salarii şi investiţii

Şerban Valeca, ministrul propus al Cercetării şi Inovării, a fost avizat favorabil, miercuri, de comisiile parlamentare, el promiţând majorarea bugetului cercetării cu 30% anual pentru măriri de salarii, programe de investiţii şi programe de cercetare.

04 ian. 2017, 13:02
Şerban Valeca, propus la Cercetare: Vom încerca majorarea bugetului Cercetării pentru măriri de salarii şi investiţii

„Dorim să creştem programul de eliminare a impozitelor pentru toate tipurile de programe de cercetare şi pentru lucrătorii în cercetare efectiv pe proiecte, adică şi pentru cadrele medii care lucrează în laboratoare şi care participă efectiv la experimente şi la lucrările de laborator în centrele de cercetări din România”, le-a spus el parlamentarilor, după ce a promis majorarea bugetului cercetării cu 30% anual, potrivit news.ro.

Valeca a promis şi sprijin pentru inventatorii români.

„Vom finanţa programe de aplicare a invenţiilor în parteneriat public-privat, astfel încât inventatorii români să poată să îşi vândă aplicaţia, iar mediul economic să beneficieze de rezultatele invenţiilor. Totodată, vom susţine participarea unităţilor de cercetare româneşti la programele europene Orizont 2020, vom încerca, pe baza Parteneriatului strategic cu SUA pe care România îl are, să facem schimburi de experienţă şi proiecte comune de cercetare. Vom iniţia în parteneriat cu MAE un program denumit «Diplomaţia prin Cercetare», astfel încât pe web-site-urile ambasadelor României în lume o dată la trei luni să fie prezentat un proiect de mare anvergură din ţara noastră şi în ideea de a găsi parteneri internaţionali în executarea acestor proiecte”, a mai spus el.