Serbările din prima zi de școală, transmise online. Ministrul Educaţiei: „Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online”

Serbările din prima zi de școală vor fi transmise online de școli. "Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru a diminua aceste aglomerări de persoane", a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

06 sept. 2021, 14:28
Serbările din prima zi de școală, transmise online. Ministrul Educaţiei: „Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online”

Serbările din prima zi de școală vor fi transmise online pentru a evita aglomerările în curţile  şcolilor.

„Ceremoniile de deschidere sunt momente foarte importante în școală, sunt importante mai ales pentru cei din clasele de început de ciclu. Se vor crea, fără discuție, aglomerări de persoane în școală – elevi, părinți, profesori. După o lungă dezbatere, ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la oră și jumătate”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul dezbaterii „Vaccinul anti-COVID pentru copii: cum ne protejăm copiii, odată ce începe şcoala?”, organizată de Salvați Copiii România.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu dă o veste bună părinților: Grădiniţele şi creşele rămân deschise indiferent de rata incidenţei. Ne-am asumat!

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că „directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”.

La rândul lui, Mihai Craiu, medic pediatru la compartimentul de primiri urgențe de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” (INSMC), a explicat că „e necesar să existe niște precauții speciale din cauza circulației tulpinii Delta” în prima zi de școală.

Citeşte şi: E oficial! A apărut documentul care introduce posibilitate suspendării cursurilor fizice și trecerea la școala online. Iată cum arată proiectul de ordonanță de urgență

Conform ordinului comun al ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, „sunt permise festivitățile de deschidere a anului școlar/universitar, organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a maștii de protectie și fără ca durata acestora să depășească 1,5 ore”.

 

Cîmpeanu: Vaccinarea anti-COVID poate pune capăt acestei crize sanitare. Masca de protecţie – absolut necesară în interior

Vaccinarea poate pune capăt acestei crize sanitare, susţine ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De asemenea, ministrul Educaţiei susţine că masca de protecţie este „absolut necesară” în interior, fiind cea mai importantă măsură de protecţie împotriva noului coronavirus.

„Masca de protecţie – absolut necesară în interior. (…) Masca este cea mai importantă măsură de protecţie. (…) Vaccinarea fiind singurul act care poate pune capăt acestei crize, restul măsurilor – mască de protecţie, distanţare, aerisire, reguli de igienă – ne ajută să ţinem sub control pandemia până când vom reuşi să-i punem punct. Vom reuşi doar atunci când vom convinge că vaccinarea este singurul act medical care poate pune capăt acestei crize sanitare. Ca ministru al Educaţiei voi face tot posibilul ca şcolile să rămână cât mai mult timp deschise cu prezenţă fizică şi să asigurăm cele mai bune condiţii şi din perspectivă educaţională dar şi din perspectiva protecţiei sanitare”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.


loading...