Serbia, forţată de UE să impună sancţiuni Rusiei. În caz contrar, cererea sa de aderare la Uniune va fi afectată

Cererea Serbiei de a adera la UE va fi afectată dacă nu acceptă să urmeze Bruxelles-ul în impunerea de sancțiuni Rusiei, a avertizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

28 feb. 2022, 19:42
Serbia, forţată de UE să impună sancţiuni Rusiei. În caz contrar, cererea sa de aderare la Uniune va fi afectată

Serbia, un aliat tradițional al Rusiei, a declarat vineri că nu se va alătura sancțiunilor anunţate de blocul comunitar.

Ne aşteptăm ca toate ţările care doresc să aibă relaţii mai strânse cu UE să se alinieze la politica noastră de sancţiuni”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor.

El a adăugat că aderarea a fost un proces lung, cu mulți factori implicați și nu va fi afectată de „o singură decizie”. Dar „se spune clar că ne așteptăm ca țările candidate să se alinieze la pozițiile noastre externe”, a mai afirmat el, citat de Financial Times.

Citeşte şi Bilanţ sumbru printre civilii din Harkov, în urma bombardamentelor de luni. Sunt cel puţin 11 morţi şi peste 40 de răniţi

Președintele sârb Aleksander Vucic a condamnat vineri invadarea Ucrainei de către Rusia, dar a spus că nu va pune în aplicare sancțiuni. „Serbia respectă normele dreptului internațional. Dar și Serbia își înțelege propriile interese”, a spus acesta.

Belgradul a solicitat aderarea la Uniunea Europeană în 2009 și este de așteptat să se alăture acesteia în următorii câțiva ani.

Citeşte şi Imaginile dezastrului economic din Rusia, într-o poză cât toate sancţiunile. Guvernatorul Băncii Rusiei şi consilierul economic al Kremlinului, prăbuşiţi la propriu când să-i prezinte lui Putin efectele deciziilor Occidentului