SERBIA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE Liga Naţiunilor: Cosmin Contra a răbufnit la conferinţa de presă

SERBIA - ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE Liga Naţiunilor: Cosmin Contra a prefaţat duelul cu Serbia din Liga Naţiunilor. Selecţionerul a fost deranjat de comentariile apărute în legătură cu echipa de start a gazdelor de la Belgrad, ţinând cont că tricolorii vor avea 5 absenţe de marcă.

09 sept. 2018, 18:44
SERBIA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE Liga Naţiunilor: Cosmin Contra a răbufnit la conferinţa de presă

SERBIA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE Liga Naţiunilor: Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, duminică, la Belgrad, într-o conferinţă de presă, că negativismul a revenit în jurul echipei naţionale, după ce România a remizat cu Muntenegru, în Liga Naţiunilor. Contra s-a referit la oamenii de fotbal, care au criticat evoluţia „tricolorilor”, spunând că foştii jucători nu analizează corect evoluţia naţionalei.

„S-a vorbit despre accidentările lor, dar nu şi despre ale noastre. Haideţi să vi le zic. Deac, Grozav, Răzvan Marin, Dragoş Grigore şi Florin Andone. Sunt cinci jucători care ar fi putut intra oricând în primul 11. Despre asta de ce nu s-a vorbit?

Nu îmi e frică niciodată. Există respect pentru naţionala Serbiei, una puternică din toate punctele de vedere, dar frică niciodată. Am încredere maximă în jucătorii mei. Sper ca mâine să ne facem jocul şi să scoatem un rezultat cât mai bun. Naţionala Serbiei e una ofensivă, ştiu că va pune presiune din primul minut, să încerce să scrie cât mai repede. Am discutat mult cu băieţii despre calităţile lor. Am încredere că vom face un meci mare, care să ne aducă un rezultat bun”, a spus Contra, într-o conferinţă de presă.

Vlad Chiricheş şi Mihai Pintilii, accidentaţi în partida „tricolorilor” cu Muntenegru, de la Ploieşti, vor fi înlocuiţi în primul 11 de Mihai Bălaşa, respectiv Răzvan Marin, ultimul revenit după suspendarea din partida contra muntenegrenilor.

Echipa probabilă a României: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Bălașa, Bancu – R. Marin, Stanciu – Chipciu, Budescu, Mitriță – Țucudean.

Contra a fost chestionat şi despre afirmaţiile lui Cornel Dinu, potrivit cărora el nu poate scoate naţionala din criză. 

„Crede-mă că nu ştiu ce a zis Dinu. Nu am cum să am un război cu un om aşa valoros. Criticile sunt bune dacă sunt coerente şi reale. Criză la naţională? Nu ştiu dacă e o criză. De când e Cosmin Contra antrenor al naţionalei, în zece meciuri are doar o înfrângere. Nu ştiu dacă există criză în era Comsmin Contra cu aceste rezultate. Contează rezultatele din meciurile oficiale, dar eu văd o îmbunătăţţire a jocului foarte mare. Chiar dacă nu ne-a ieşit un joc bun pe faza de atac, lucrăm cât putem anumite trasee, prin care să punem în dificultate adversarul. Dar ţine şi de cum se apără adversarul, ce putem să facem prin acele trasee, ce zi prind jucătorii când intră pe teren. Sunt mulţi factori care influenţează un meci de fotbal. Nu am avut ce să le reproşez jucătorilor după meciul cu Muntenegru, poate doar lipsa de idei şi de lucruri bune făcute pe faza de atac, în ultimii 25 de metri. Acestea au făcut ca noi să nu câştigăm meciul cu Muntenegru. Am avut şi posesie, şi mingi recuperate, şuturi spre poartă, e drept puţine pe spaţiul porţii”, a afirmat el.

Cosmin Contra se aşteaptă ca România să fie supusă la o presiune puternică la Belgrad de naţionala Serbiei.

„Există respect pentru naţionala Serbiei, o naţională foarte puternică din toate punctele de de vedere, dar nu mi-e frică de acest meci. Atât timp cât am încredere maximă în jucătorii mei, sper ca mâine să ne ridicăm la înălţimea unui adversar aşa de puternic, să încercăm să facem jocul nostru şi să încercăm să obţinem un rezultat cât mai bun. Mă aştept ca Serbia să pună o presiune constantă asupra echipei noastre, o să încerce să atace din primul minut, o să încerce să marcheze cât mai repede, fiind o echipă de la mijloc în sus foarte ofesnsivă. De aceea ne-am pregătit foarte bine după meciul cu Muntenegru. De ieri până azi, am vorbit destul de mult de calităţile lor. Dar am încredere că jucătorii noştri vor face mâine un meci mare şi vom putea obţine un rezultat bun. Măine avem un meci în care întâlnim favorita acestei grupe şi trebuie să avem puterea necesară să ne concentrăm bine şi să analizăm bine fiecare acţiune din timpul jocului. Sperăm ca valoarea adversarilor să fie un factor motivator pentru noi. Sunt sigur că mâine vor face tot ce le stă în putere să nu joace cotele”, a mai spus tehnicianul.

Partida dintre Serbia şi România, din Liga Naţiunilor, este programată luni, la ora 21.45, pe Stadionul Partizan din Belgard, în etapa a II-a a Grupei 4 a Ligii C a Ligii Naţiunilor. În primul meci, tricolorii au remizat, vineri, scor 0-0, cu Muntenegru, la Ploieşti.