Serbia vrea să intre în Uniunea Europeană, dar fără să renunţe la BUNELE RELAŢII cu RUSIA

Premierul sârb Aleksandar Vucic a asigurat marţi că ţara sa îşi menţine parcursul european, dar că 'nu va întoarce spatele' Rusiei, relatează agenţia Tanjug, citată de Agerpres.

19 aug. 2014, 17:04
Serbia vrea să intre în Uniunea Europeană, dar fără să renunţe la BUNELE RELAŢII cu RUSIA

Serbia îşi menţine parcursul european, dar ‘nu întoarce spatele’ Rusiei.  ‘A venit vremea să trăim şi să lucrăm în favoarea Serbiei cum o făceau strămoşii noştri, care au dat totul în numele libertăţii şi ţării în Primul Război Mondial’, a declarat şeful executivului sârb, Aleksandar Vucic, la Tekeris, cu ocazia unei ceremonii de aniversare a centenarului bătăliei de la Cer, în care forţele sârbe au obţinut prima victorie aliată din Marele Război.

‘Avem acum o datorie şi o obligaţie de a lucra şi trăi pentru Serbia, după cum au luptat şi murit soldaţii pentru Serbia în urmă cu o sută de ani. A venit vremea să oferim din nou ţării măcar o parte din ceea ce i-au dat cei care i-au oferit totul’, a adăugat premierul, subliniind că ‘este vremea pentru sacrificiul şi efortul nostru’.

Citeşte şi Avertisment dur al lui Cameron: Rusia trebuie oprită înainte să destabilizeze ţări ale UE ca România

‘Toţi cei care au crezut în libertate au avut încredere în Serbia în Primul Război Mondial, iar din încredere şi sacrificiu s-a născut o ţară în care actuala generaţie are datoria de a construi pe baza rezultată din sacrificiul strămoşilor’, a apreciat el. ‘Am venit aici la Cer pentru a deveni o naţiune liberă (…) şi am crezut în victorie’, a afirmat Vucic.

Serbia de astăzi aparţine Europei, cum era şi în Primul Război Mondial, dar nu întoarce spatele ruşilor, împotriva cărora pare să fie toată lumea astăzi, a mai spus şeful guvernului de la Belgrad. ‘Ne menţinem parcursul european, dar sârbii nu au întors niciodată spatele unui prieten aflat în dificultate’, a conchis el.