Serghei Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU. „Ucraina este un consumabil pentru Occident, viitorul ordinii mondiale se decide astăzi”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat sâmbătă, la Adunarea Generală a ONU, că „viitorul ordinii mondiale este decis astăzi”.

24 sept. 2022, 23:36
Serghei Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU. „Ucraina este un consumabil pentru Occident, viitorul ordinii mondiale se decide astăzi”

”Declarându-se victorios în Războiul Rece, Washingtonul s-a erijat aproape într-un trimis al lui Dumnezeu pe Pământ, fără nicio obligaţie, dar cu dreptul sacru de a acţiona în impunitate oriunde şi oricând”, a acuzat Lavrov în intervenţia sa la Adunarea Generală a ONU.

Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă. Ei nu ezită să-şi declare nu doar intenţia de a provoca o înfrângere militară ţării noastre (în Ucraina), ci şi de a distruge Rusia”, a remarcat ministrul rus.

„Astăzi se decide viitoarea arhitectură de securitate, economică și politică a planetei și este la latitudinea oamenilor lumii să decidă dacă va continua să fie o ordine dominată de Occident”, a mai spus Lavrov.

Citeşte şi Rusia va discuta joi despre anexarea părţilor ocupate ale Ucrainei. Ar putea fi momentul în care Putin va declara în mod oficial războiul

El a mai spus că „ne întâlnim într-un moment dificil și dramatic” în timp ce „crizele cresc, iar situația în domeniul securității internaționale se deteriorează rapid”.

Este extrem de clar pentru orice observator imparțial că pentru anglo-saxoni, care au subjugat complet Europa, Ucraina este doar material consumabil în lupta împotriva Rusiei„, a mai subliniat Lavrov, citat de Kommersant.

Citeşte şi Rusia, zguduită de proteste împotriva mobilizării pentru război. Cel puţin 700 de contestatari ai lui Putin au fost arestaţi numai sâmbătă

Adresându-se la rândul său Adunării Generale a ONU, ministrul de externe chinez Wang Yi a îndemnat Ucraina şi Rusia să nu lase războiul dintre ele să ”debordeze” şi a subliniat că ”prioritatea este facilitarea negocierilor de pace”.

Soluţia fundamentală este de a răspunde preocupărilor de securitate legitime ale tuturor părţilor şi de a construi o arhitectură de securitate echilibrată, eficace şi durabilă”, a punctat şeful diplomaţiei chineze.