Serghei Lavrov: Coreea de Nord vrea să negocieze direct cu Statele Unite

Administraţia din Coreea de Nord doreşte negocieri directe cu Statele Unite pentru stabilirea unor "garanţii de securitate", i-a transmis ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, secretarului de Stat american, Rex Tillerson.

07 dec. 2017, 19:49
Serghei Lavrov: Coreea de Nord vrea să negocieze direct cu Statele Unite

Serghei Lavrov şi Rex Tillerson s-au întâlnit joi, la Viena, cu ocazia reuniunii Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Securitate în Europa (OSCE).

Serghei Lavrov i-a transmis şefului diplomaţiei americane că Administraţia Kim Jong-Un vrea negocieri directe cu Statele Unite pentru stabilirea unor „garanţii de securitate”, informează agenţia RIA Novosti.

Citeşte şi Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In: Coreea de Nord merge pe gheaţă subţire, dar o finalitate paşnică este încă posibilă

„Şefii diplomaţiilor din Rusia şi Statele Unite au fost de acord că Phenianul trebuie să respecte cu stricteţe rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU”, a transmis Ministerul rus de Externe.

„În altă ordine de idei, cele două părţi au discutat modalităţi de oprire a războiului civil din Siria prin implicarea tuturor forţelor politice într-un proces de negociere (…) în paralel cu eforturile de înfrângere a organizaţiilor teroriste”, adaugă Ministerul rus de Externe.