Serghei Mizil a ajuns deținut de lux la Penitenciarul Rahova: „Sunt șef!” | EXCLUSIV

Serghei Mizil „a comis-o" din nou. Celebrul personaj monden a ajuns în spatele gratiilor. De data aceasta, afaceristul este implicat într-un lungmetraj care va rula în cinematografele din România.

06 iun. 2023, 17:44
Serghei Mizil a ajuns deținut de lux la Penitenciarul Rahova: „Sunt șef!” | EXCLUSIV

Serghei Mizil a început să se implice din ce în ce mai mult în zona cinematografică. Cunoscutul actor va avea rol principal într-un film care va fi lansat saptămâna viitoare – miercuri, 14 iunie.

Serghei Mizil, unul dintre cei mai populari și carismatici analiști ai vieții cotidiene, recunoscut pentru pentru opiniile sale exprimate direct, fără menajamente, a explicat într-un interviu pentru RomâniaTV.net despre ce e vorba, mai exact.

Afaceristul va juca rolul lui Fane Măreț, un șef al deținuților în „Visul”, un mix de comedie și acțiune.

„Pentru mine este cel de-al șaselea film. Toate personajele au fost cam așa, ca mine… Cu profil mai de infractor (n.r. – râde).

E un film în regia lui Saizescu (n.r. – fiul lui Geo Saizescu), de prima mână. Acțiunea se petrece într-o pușcărie, o piesă de teatru… Eu sunt un pușcăriaș, un șef pe acolo, care intră în acest joc. Din punctul meu de vedere, filmul este foarte mișto făcut, echipa e foarte OK. Cu o parte dintre ei mă știam, din afara filmelor”, a comentat Serghei Mizil.

Serghei Mizil, Cătălin Saizescu și restul echipei au filmat la Penitenciarul Rahova, din București.

„Nu, n-a fost nicio problemă să intru în pielea personajului (n.r. – râde). Am filmat la Rahova la pușcărie, chiar acolo.

Regulile sunt mai stricte acolo, nu poți să stai cât vrei tu, intram și ieșeam cu gardienii. La o anumită oră veneam toți, la o anumită oră plecam toți”, a mai povestit Mizil.

Celebrul pamfletar are în plan noi proiecte în zona cinematografică.

„Eu am dat probă de curând la un film, dar încă nu au dat răspunsul. Nu știu cum se numește filmul, pot spune doar că regizoarea trăiește în Franța, e româncă. Eu am dat castingul aici (n.r. – în România), a mai dezvăluit Mizil.

Lungmetrajul „Visul” va avea premiera miercuri, 14 iunie, de la ora 18:00, la Transilvania International Film Festival (TIFF), în cadrul Zilelor Filmului Românesc, la Cinema Florin Piersic.

Din distribuție vor mai face parte actori cunoscuți, precum Nicodim Ungureanu, George Ivașcu, Magda Catone și Adi Nartea.

„Alex are 35 de ani, este actor şi a trecut ceva vreme de când nu a mai primit un rol. Îi vine ideea să pună în scenă o piesă de teatru într-un penitenciar, folosind deţinuţii ca actori. Dacă Alex tratează piesa ca pe un act artistic, pentru deţinuţi ea nu este decât o oportunitate să evadeze…”, se arată în sinopsisul filmului.

Serghei Mizil, un personaj mereu de actualitate

În vârstă de 68 de ani, Serghei Mizil a ajuns cunoscut publicului larg din România după 1989, prin intermediul excentricităților făcute în perioada comunistă, dar și imediat după Revoluție, povestite în mass-media și social media. Fost bișnițar și actual investitor în imobiliare, Mizil rămâne un personaj recunoscut pentru glumele sale și stilul direct în care comentează diverse aspecte ale societății, fără perdea.

Serghei Mizil are la bază studii de artă plastică. A fost pictor, dar s-a apucat de afaceri, de tânăr. El a recunoscut în repetate rânduri că „a dus-o” bine și pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, încălcând mereu regulile impuse de regim, dar și acum.

Serghei Mizil, fost bun prieten cu Nicu Ceaușescu, provine dintr-o familie de intelectuali. Afaceristul este fiul lui Paul Niculescu-Mizil, fost ministru al Educației și fost ministru de Finanțe în perioada regimului Nicolae Ceaușescu.