Serghei Mizil l-a cununat pe Ion Rădoi: „Da, bă, sunt mândru că sunt nașu’ lui. L-am cununat în fața lui Dumnezeu, n-am fost martor la Primărie, cum s-a zis, că nu știam că trebuie să am buletinul la mine, știam că doar la penitenciar te duci cu buletinul”

Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, s-a căsătorit, la 61 de ani, cu aleasa inimii lui, Elena Claudia Minea. Cei doi și-au unit destinele atât în fața ofițerului Stării Civile, cât și în fața lui Dumnezeu.

13 iul. 2023, 17:31
Serghei Mizil l-a cununat pe Ion Rădoi: „Da, bă, sunt mândru că sunt nașu’ lui. L-am cununat în fața lui Dumnezeu, n-am fost martor la Primărie, cum s-a zis, că nu știam că trebuie să am buletinul la mine, știam că doar la penitenciar te duci cu buletinul”

Serghei Mizil și soția lui sunt cei care i-au dus pe Ion Rădoi și pe Claudia în fața altarului, devenind, astfel, părinții spirituali ai cuplului. Inițial, apăruse informația că Serghei Mizil ar fi fost doar martor la Starea Civilă, dar, ulterior, fiul  liderului comunist Paul Niculescu Mizil a venit cu precizări și a anunțat că a fost mai mult decât un simplu martor, ci chiar nașul de cununie al cuplului.

Serghei Mizil, nașul de cununie al lui Ion Rădoi

În stilu-i propriu, Serghei Mizil a povestit că martor la Starea Civilă nici măcar nu a putut fi din pricina faptului că nu avea cartea de identitate asupra lui.

Am fost sâmbătă la nunta lui Ion Rădoi, n-am fost martor cum au spus în presă, că ei sunt obișnuiți numai cu procese. Martor la Primărie nu am fost, nu știam că la Primărie trebuie să vii cu buletinul, eu știam că la penitenciar te duci cu buletinul. Eu am fost naș la biserică, în fața lui Dumnezeu, îi sunt tată spiritual. Rădoi este prietenul meu de-o viață pe care-l stimez, îl iubesc, că dacă nu-l iubeam, nu mă duceam. Nu poți să ai boală pe cineva și să-i fii naș. Și toată presa a început, că are procese, a luat-o și pe Claudia, că are dosare penale. În primul rând că sunt fabricate, apoi că nu mai sunt„, a explicat Serghei Mizil într-un clip publicat pe canalul său de YouTube.

Rădoi și proaspăta lui soție, trimiși în judecată pentru trafic de influență și șantaj

Deși în plan sentimental este împlinit, problemele lui Ion Rădoi continuă în Justiție. Curtea de Apel a dispus joi, 6 iulie, începerea judecării pe fond în dosarul în care liderul de sindicat USLM a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru folosirea influenței și șantaj. Curtea de Apel București a respins contestația depusă de avocatul lui Rădoi și a menținut decizia Tribunalului București prin care s-a constatat legalitatea sesizării instanței și a rechizitoriului întocmit de procurori.

Elena Claudia Minea figurează și ea în dosar, ca administrator al unor firme. De asemenea, președintele USR, fost ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, este parte vătămată în proces.