Serghei Şoigu a devenit batjocura comandanţilor ruşi. Aceştia îi raportează direct lui Putin cum decurge războiul din Ucraina

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, este "marginalizat" din cauza problemelor din războiul împotriva Ucrainei şi probabil că este ridiculizat de soldaţi pentru conducerea sa "ineficientă", au declarat serviciile de informaţii britanice.

29 aug. 2022, 16:57
Serghei Şoigu a devenit batjocura comandanţilor ruşi. Aceştia îi raportează direct lui Putin cum decurge războiul din Ucraina

Cea mai recentă actualizare a Ministerului Apărării de la Londra arată că Serghei Şoigu probabil că se „luptă” să-și depășească reputația de a nu avea prea multă experiență militară.

Rapoarte recente ale presei ruse independente au susţinut că, din cauza problemelor cu care se confruntă Rusia în războiul împotriva Ucrainei, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, este acum marginalizat în cadrul conducerii ruse, comandanţii operaţionali informându-l direct pe preşedintele Putin cu privire la cursul războiului„, transmite Ministerul britanic al Apărării, citat de The Guardian.

„Ofiţerii şi soldaţii ruşi cu experienţă de primă mână în război îl ridiculizează probabil în mod obişnuit pe Şoigu pentru conducerea sa ineficientă şi neatentă, în condiţiile în care progresele Rusiei au stagnat” susţine ministerul în cea mai recentă actualizare a informaţiilor din război.

Citeşte şi „Este nepotrivit ca turiștii ruşi să se plimbe în orașele noastre”. Financial Times: UE le va suspenda săptămâna viitoare regimul de vize

În luna aprilie, Serghei Șoigu a fost dat dispărut de presă și au existat zvonuri că a suferit un atac de cord. Oligarhul rus, Leonid Nevzlin, care trăiește în Israel, a susținut chiar că generalul Șoigu a fost internat în stare foarte gravă la spital, fiind la un pas de moarte, după ce ar fi fost otrăvit la ordinul lui Putin, pentru că nu a fost de acord cu invadarea Ucrainei.

Deoarece generalul nu mai apăruse în public foarte mult timp, agenția rusă de presă proKremlin, RiaNovosti, a publicat la un moment dat imagini dintr-o videoconferință a lui Putin. Șoigu apare în ținută civilă, iar imaginea se întrerupe, suspect, de mai multe ori, ceea ce a dat apă la moară scenariilor conspiraționiste privind înlăturarea sa. Șoigu a revenit în spațiul public apoi, dar conform informațiilor britanicilor, acesta nu mai are nicio putere de decizie în ceea ce privește acțiunile armatei în războiul din Ucraina.

Citeşte şi Ucraina avertizează că Rusia ameninţă acum întreaga Europă, în timp ce Moscova se laudă: „Am lovit o fabrică importantă!”