Serghei Şoigu a trasat noile priorități ale războiului. Ministerul Apărării din Rusia e îngrozit de noile arme ale ucrainenilor

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a instruit armata să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acţiune şi armelor de artilerie ale Ucrainei, a anunţat, luni, Ministerul rus al Apărării.

18 iul. 2022, 16:36
Serghei Şoigu a trasat noile priorități ale războiului. Ministerul Apărării din Rusia e îngrozit de noile arme ale ucrainenilor

Serghei Şoigu a inspectat grupul Vostok care luptă în Ucraina și „i-a dat instrucțiuni comandantului să acorde prioritate rachetelor cu rază lungă de acțiune și armelor de artilerie ale inamicului„, a anunțat ministerul rus al apărării.

Ministerul apărării din Rusia spune că armele sunt folosite pentru a bombarda zonele rezidențiale din Donbasul controlat de Moscova și pentru a incendia în mod deliberat câmpuri de grâu și silozuri de depozitare a cerealelor, transmite Bloomberg.

Kievul susţine că a efectuat o serie de atacuri cu succes asupra a 30 de centre de logistică şi muniţie ruseşti, folosind mai multe sisteme de lansare de rachete multiple HIMARS, furnizate recent de Occident.

Anterior, Şoigu a vorbit despre încetinirea deliberată a Rusiei a ritmului războiului pentru „a evita victimele în rândul populației civile”. La sfârșitul lunii iunie, Serghei Șoigu a vizitat pentru prima oară linia frontului, după declanșarea războiului din Ucraina.

Citește și Medvedev: Refuzul puterilor NATO de a recunoaşte Crimeea ca fiind rusă reprezintă o „ameninţare sistemică”

Săptămâna trecută, ministerul de Externe rus a criticat SUA şi Marea Britanie pentru ajutorul acordat Ucrainei în instruirea forţelor armate ale acesteia, calificând acest sprijin drept parte a „războiului hibrid” dus de ţările NATO împotriva Rusiei.

SUA au declarat că opt sisteme HIMARS vor putea fi operate către jumătatea lunii iulie de către forţele ucrainene. O serie de analişti militari cred că noile arme ar putea schimba evoluţia situaţiei din teren, iar Kievul spune că a folosit deja rachete de acest tip pentru a distruge mai multe depozite de muniţii ruseşti în estul Ucrainei.

Citește și Olena Zelenska, cutremurată de uciderea de către ruşi a micuţei Liza, din Viniţa. Cele două au filmat un clip iarna trecută, de Crăciun VIDEO