Sergiu Băhăian, condamnat la 16 ANI DE ÎNCHISOARE pentru înşelăciune

Sergiu Băhăian, fost patron al societăţii Sabina Product, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Constanţa, la 16 ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.  Acesta este acuzat de înşelarea unor firme cu peste 1,5 milioane lei. Decizia instanţei nu este definitivă.

12 mart. 2015, 19:16
Sergiu Băhăian, condamnat la 16 ANI DE ÎNCHISOARE pentru înşelăciune

Instanţa de judecată a hotărât condamnarea lui Sergiu Băhăian la 10 ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi la 14 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Instanţa a decis totodată contopirea pedepselor şi sporirea pedepsei principale cu doi ani, astfel încât Sergiu Băhăian va avea de executat 16 ani de închisoare.

Citeşte şi: Sergiu Băhăian mai primeşte 13 ani de închisoare într-un dosar de înşelăciune

În acest dosar au fost judecaţi şi şapte complici ai lui Sergiu Băhăian, pentru aceleaşi infracţiuni.

În acest sens, Gheorghe Tirean a fost condamnat la 14 ani de închisoare, Ion Bojin la zece ani de închisoare, Gheorghe Teleagă la opt ani de închisoare, Dan Negureanu şi Gheorghe Gruia la şapte ani de închisoare, Tiberiu Olimpiu Pop la cinci ani şi patru luni de închisoare, iar Nicolae Mârşu la trei ani şi patru luni de închisoare.

Tribunalul Constanţa a dispus şi instituirea sechestrului asigurător prin indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile, conturi bancare şi cutii de valori aparţinând persoanelor menţionate, cu excepţia lui Ion Bojin, pentru recuperarea prejudiciului.

Totodată, fiecare inculpat este obligat la plata sumei de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Constanţa.

Cei opt bărbaţi au fost trimişi în judecată la începutul anului trecut, după ce au înşelat mai multe societăţi cu peste 1,5 milioane de lei.

De altfel, Sergiu Băhăian are mai multe condamnări pentru înşelăciune.