ADIO, Sergiu Nicolaescu! Aplauze, lacrimi şi onoruri militare pentru marele regizor VIDEO

Sergiu Nicolaescu a fost condus sâmbătă pe ultimul drum. Trupul neînsufleţit al marelui regizor a fost incinerat la crematoriul din Vitan-Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului, printre care s-a aflat şi fostul preşedinte Ion Iliescu. Incinerarea lui Sergiu Nicolaescu nu a fost văzută cu ochi buni de toţi românii. Mai mulţi oameni erau deranjaţi de faptul că marele regizor nu a fost înmormântat creştineşte şi au huiduit-o pe soţia lui.

05 ian. 2013, 06:55
ADIO, Sergiu Nicolaescu! Aplauze, lacrimi şi onoruri militare pentru marele regizor VIDEO

Plecat dintre noi joi, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare survenite în timp ce era internat la Spitalul Elias din Capitală, Sergiu Nicolaescu a primit, sâmbătă, ultimele aplauze din partea celor care i-au admirat munca, din partea colegilor de breaslă şi a familiei.

Funeraliile au avut loc conform programului anunţat, cu toate că vineri apăruse ipoteza unei opriri a incinerării, ca urmare a unei solicitări făcute de fiul nelegitim al maestrului. Judecătoria Sector 1, căreia i-a fost adresată solicitarea, nu putea împiedica, însă, funeraliile.

UPDATE 12.00 Zeci de oameni s-au adunat şi în faţa crematoriului din Vitan, unde a fost incinerat Sergiu Nicolaescu. Şi aici câţiva oameni au huiduit-o pe soţia regizorului la ieşirea din crematoriu.

UPDATE 11.44 Dacă Sergiu Nicolaescu nu a putut avea parte de o slujbă religioasă, din moment ce a ales să fie incinerat, marele regizor a avut totuşi parte de onoruri militare, câţiva membri ai Gărzii Militare trăgând în aer focuri de armă în memoria regretatului regizor, actor şi scenarist. Sergiu Nicolaescu a primit, în anul 2002, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.

UPDATE 11.30 La ceremonia de la Crematoriul din Vitan a fost prezent şi fostul preşedinte al României Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, partid din care făcea parte şi regizorul Sergiu Nicolaescu.

UPDATE 11.20 Cortegiul funerar al lui Sergiu Nicolaescu a ajuns la Crematoriul Vitan Bârzeşti, unde va avea loc o scurtă ceremonie, înainte ca trupul neînsufleţit al regizorului să fie ars. La ceremonie vor participa doar rudele şi apropiaţii regretatului cineast.

UPDATE 10.45 Sicriul cu trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu a fost scos din Cercul Militar în aplauzele a sute de oameni veniţi săi aducă un ultim omagiu. Coşciugul a fost purtat pe braţe de mai mulţi militari şi pus într-un dric cu care va ajunge la Crematoriul Vitan Bârzeşti, unde va avea loc o scurtă ceremonie. Soţia sa a fost huiduită de cei care se opun incinerării şi consideră că regizorul ar fi trebuit să aibă parte de o înmormântare conformă cu canoanele Bisericii Ortodoxe Române.

Sute de persoane, colegi, prieteni, artişti, dar şi oameni obişnuiţi, au venit şi sâmbătă, la Cercul Militar, unde a fost depus sicriul maestrului, pentru a-i spune „Adio!”. Mii de oameni au trecut şi vineri pe la căpătâiul lui Sergiu Nicolaescu, depus la Cercul Militar pentru ca doritorii să-i poată aduce un ultim omagiu. Capacul sicriului a rămas, însă, închis, familia dorind ca totul să se desfăşoare în cea mai mare discreţie.

CITEŞTE ŞI: De ce a murit Sergiu Nicolaescu. Vezi explicaţiile medicilor de la Spitalul Elias VIDEO

În ciuda poziţiei Bisericii Ortodoxe Române, care nu acceptă incinerarea, trupul marelui regizor, actor şi scenarist va fi incinerat, sâmbătă, la ora 12.00, la Crematoriul Vitan Bârzeşti, din Bucureşti. Incinerarea a fost dorinţa expresă a lui Sergiu Nicolaescu.

CITEŞTE ŞI: Preot: Nicolaescu a ales să ajungă SCRUM înaintea Domnului. Incinerarea, tangenţială cu SINUCIDEREA

La scurta ceremonie de care a avut parte Sergiu Nicolaescu au participat doar familia şi apropiaţii, soţia sa, Dana, interzicând accesul presei.

Vineri, fiul nelegitim al regizorului – despre care acesta a şi vorbit deschis într-un interviu acordat în urmă cu câţiva ania trimis Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti o contestaţie prin care cerea suspendarea procedurii de incinerare. Totuşi, magistraţii nu au putut opri funeraliile, urmând ca eventuala paternitate să se stabilească ulterior, în cadrul unui proces civil.

CITEŞTE ŞI: Marii actori, despre dispariţia lui Nicolaescu: Un nemuritor. Îşi călca pe suflet pentru film

Cenuşa marelui regizor ar putea fi depusă o vreme la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor. Aici nu există, însă, un columbar, în care ar putea fi ţinută urna şi, potrivit administraţiei cimitirului, nici nu s-a făcut vreun demers în acest sens. Cert este că, aşa cum şi-a dorit Sergiu Nicolaescu, o parte din rămăşiţele sale ar urma să fie aruncate în Marea Neagră.

Sora maestrului, Iolanda Nicolaescu, a declarat, la România TV, că la vară cenuşa acestuia ar urma să ajungă, împreună cu osemintele părinţilor lor, la Târgu Jiu, unde este construit cavoul familiei.