Sergiu, tânărul care s-a dus călare la maternitate în starea de urgenţă, a fost prins la volan fără permis

Sergiu, tăticul călăreț din Iași, care a impresionat o țară cu povestea sa este anchetat acum de polițiști!

03 aug. 2020, 05:53
Sergiu, tânărul care s-a dus călare la maternitate în starea de urgenţă, a fost prins la volan fără permis

‘Sergiu a fost prins la volanul unei mașini, deși nu are permis de conducere. Acum el s-a ales cu dosar penal.

Sergiu a devenit cunoscut după ce a fost surpins în timp ce mergea, călare pe cal, prin centrul orașului, la maternitatea unde soția sa născuse.

Imaginile cu Sergiu Ciobotariu, din Răducăneni, au devenit virale pe rețelele de socializare la acea vreme. Tânărul spunea că a vrut să își vadă fiul și a încercat să ia un un mijloc de transport în comun până la spital, însă nu a fost lăsat. Acesta a avut nevoie să apeleze la cal pentru a ajunge să își vadă fiul nou născut. El spune că voia să îi ducă mâncare și pamperși soției sale.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu, potrivit BZI.ro.

Citeşte şi: Cum arată prima masă a zilei a unui pacient infectat cu coronavirus VIDEO

Tânărul spune că lucrează cu ziua ca să facă rost de bani pentru a-și crește cei trei copiii. A început și construcția unei case, pentru a oferi o viață mai bună familiei sale. „Am fost plecat la muncă… În fiecare zi plec la muncă cu calul… Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare”, a spus Tânărul.

Bărbatul a recurs la agest gest extrem din cauza restricţiilor impuse în perioada stării de urgenţă. Avea la el declarația pe proprie răspundere, purta mască, dar tot a fost sancționat, cu un avertisment, pentru că nu avea voie călare în mijlocul orașului.

Mai mult, tânărul i-a înțeles pe oamenii legii și s-a întors acasă, fără a mai putea ajunge la maternitate.