Serie de explozii la Madrid provocate de deşeurile unei uzine de solvenţi. O româncă a fost rănită GALERIE FOTO

O serie de explozii s-a produs la Madrid, într-o uzină de solvenţi. Cel puţin 15 persoane au fost rănite, între care şi ar fi şi o româncă, potrivit unor surse de presă.

05 mai 2017, 05:44

Coloane de fum gros s-au degajat în atmosferă în urma exploziilor, iar deflagraţia ar fi afectat şi o româncă, potrivit unor surse media. Femeia a fost rănită în explozia care a avut loc la centrul de prelucrat deşeuri chimice din Arganda del Rey, aflat în apropierea Madridului. Femeia de 22 de de ani a suferit o fractură de bazin, dar viaţa sa nu este pusă în pericol.

Coloane mari de fum toxic s-au degajat în atmosferă în urma seriei de explozii . Serviciile de intervenţie au evacuat câteva clădiri din zonă, din apropierea fabricii, inclusiv trei şcoli şi un alt institut de educaţie, potrivit rt.com.

Coloana groasă de fum negru nu a afectat traficul aerian de pe principalul aeroport internaţional Madrid-Barajas. În schimb, mai multe drumuri au fost închise temporar, inclusiv 300 de kilometri de pe autostrada M-300. 

Fabrica în care s-a produs dezastrul se află în Arganda del Rey,  la aproximativ 30 de kilometri  de Madrid.

Nu se ştie cu precizie, deocamdată, ce a provocat seria de explozii.

Potrivit imaginilor de pe mai ulte reţele de socializare şi informaţiilor de presă puterea exploziei a avariat mai multe clădiri din zonă, inclusiv un institut de învăţământ aflat la 1 km distanţă de fabrică, ale cărui ferestre au fost spulberate de suflul exploziei.