Serviciile pakistaneze au ajutat CIA să îl găsească pe Osama bin Laden în ascunzătoarea din Abbottabad

Publicat: Marţi, 23 Iulie 2019 10:24 // Actualizat: Marţi, 23 Iulie 2019 10:24 // Sursa: romaniatv.net

Serviciile de spionaj pakistaneze ISI au ajutat CIA să-l găsească pe liderul Al-Qaida Osama ben Laden, dezvăluie premierul pakistanez Imran Khan.

Serviciile secrete pakistaneze au furnizat CIA pista care a permis găsirea fondatorului Al-Qaida Osama ben Laden, a declarat premierul pakistanez Imran Khan în cadrul unei vizite în Statele Unite, într-un interviu acordat Fox News, relatează AFP.

”ISI (principala agenţie pakistanză de spionaj) este cea care a dat informaţia ce le-a permis (americanilor) să-l localizeze pe Osama ben Laden”, a precizat el.  ”Dacă intrebaţi CIA, (veţi vedea că) ISI a furnizat amplasamentul iniţial, cu ajutorul unor date telefonice”, a adăugat Imran Khan, potrivit news.ro.

Pakistanul a refuzat, până în prezent, să furnizeze vreo informaţie despre liderul istoric al Al-Qaida, urmărit neîncetat de-a lungul anilor şi ucis la 2 mai 2011 de către forţele speciale americane într-o casă, în oraşul-garnizoană Abbottabad, la aproximativ 100 de kolometri nord de capitala pakistaneză Islamabad.

 Locotenent-generalul în retragere Asad Durrani, directorul ISI în perioada 1990-1992, sugerează într-o carte apărută în 2018 că Pakistanul probabil a spus Washingtonului unde se ascundea liderul al-Qaida, ”făcându-se totodată că nu ştie”, deoarece ”cooperarea cu Statele Unite în vederea unei persoane considerate de către mulţi în Pakistan drept un «erou» ar fi putut să dea foc Guvernului”, informează news.ro .

Imran Khan se află în vizită la Washington, unde s-a întâlnit cu preşedintele american Donald Trump cu scopul de a încerca să strângă din nou legăturile între cele două ţări aliate, ale căror relaţii sunt adesea agitate.

Aceasta este prima vizită la Casa Albă a fostului campion de cricket de când a fost ales la conducerea Pakistanului, în urmă cu peste un an.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H