Sesizare la DNA după incendiul de la Matei Balș! Florin Cîțu anunță ce nereguli s-au descoperit

Premierul României anunță că va sesiza Direcția Națională Anticorupție în urma incendiului de la Matei Balș. De asemenea, acesta a precizat că în urma verificările efectuate de Corpul său de Control au fost descoperite mai multe nereguli.

10 mart. 2021, 15:35
Sesizare la DNA după incendiul de la Matei Balș! Florin Cîțu anunță ce nereguli s-au descoperit
Incendiu Matei Balş. Mărturia cutremurătoare a unui paciente: M-am legat cu un hanorac de bumbac peste gură, să nu inhalez fum şi am fugit cât am putut de repede

Sesizare la DNA după incendiul de la Matei Balș! Florin Cîțu a precizat care sunt neregulile de la Institutul Matei Balș observate de către echipa sa de control. Conform acestuia, pereții căilor de evacuare nu erau rezistenți la foc, instalația de detectare nu avea acoperire totală, însă acestea nu sunt toate neregulile descoperite.

În urma acestor verificări, Florin Cîțu a precizat că va face o sesizare la Direcția Națională Anticorupție.

Citește și: Florin Cîţu, despre sistemul paralel de vaccinare: Mi s-a spus că e o speculaţie! Dacă e aşa, înseamă că nu se spune tot!

Sesizare la DNA după incendiul de la Matei Balș

„Am aici o notă de informare cu privire la raportul de la Matei Balş. Sunt lucruri pe care le ştiaţi probabil, a funcţionat fără autorizaţie ISU, erau neconformităţi, pereţii căilor de evacuare nu erau rezistenţi la foc, instalaţia de detectare nu era cu acoperire toatală. Sunt multe lucruri pe care colegii mei de la Corpul de Control le-au sesizat. O sesizare se va face la DNA şi e vorba de – asigurarea serviicilor în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă cu firmă generalizată DSU”,  a declarat premierul României.

”Am așteptat ca Ministerul Sănătății să vină cu propriile rapoarte, dar nu a venit. Mă aștept și la măsuri de la fostul ministru al Sănătății, că era acolo un plan de măsuri, să vedem câte s-au îndeplinit”, a precizat primul ministru al României.

Ne așteaptă un nou LOCKDOWN în România?

Premierul României a venit cu lămuriri privind un nou lockdown în România, problema care îi frământă cel mai tare pe români în momentul de față. Florin Cîțu a spus că nu există posibilitatea ca România să intre în lockdown.

”Haideți să vedem cum va merge această lună, eu sper că va merge bine. Nu luăm în calcul niciun lockdown, înainte de Crăciun și de Revelion am fost bombardați cu acel lockdown, ați văzut că nu a fost așa” , a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Așa cum v-a spus președintele, vă spun și eu. Nu luăm în calcul niciun lockdown. Eu vă aduc aminte că, înainte de Crăciun, de Revelion, am fost bombardați în spațiul public cu acele informații false că urmează un lockdown. Nu a urmat niciun lockdown în România și lucrurile au mers bine. Veți vedea că în continuare vor merge la fel de bine”, a conchis Florin Cîțu.