Sevil Shhaideh, despre regionalizare: Proiectul nu s-a oprit, dar este nevoie de revizuirea Constituţiei

Publicat: Vineri, 17 Februarie 2017 14:25 // Actualizat: Vineri, 17 Februarie 2017 14:25 // Sursa: romaniatv.net

Proiectul privind regionalizarea nu a fost abandonat, dar pentru implementarea lui este necesar ca mai întâi să se facă o revizuire a Constituției, a afirmat vineri, la Pitești, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

"Planul pe care îl știți legat de regionalizare nu s-a oprit, dar ca să poată fi pus în implementare, principala modificare care se impune este revizuirea Constituției. Deci legislația este pregătită pentru partea de regionalizare, pentru a putea dezbate mai departe legislația, trebuie să avem un proiect de revizuire a Constituției", a declarat Sevil Shhaideh într-o conferință de presă.

Vicepremierul a adăugat că reorganizările care au avut loc în ultimii ani la nivelul structurilor teritoriale ale unor ministere și agenții guvernamentale nu au legătură cu proiectul de regionalizare.

"Modul de organizare a aparatului central nu are legătură cu proiectul de regionalizare pe care îl cunoașteți din anul 2013. Era cu totul și cu totul altă discuție", a precizat Shhaideh, conform Agerpres.

Ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a avut vineri, la Pitești, o întâlnire cu reprezentanții autorităților publice locale din județul Argeș.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H