Sexul în exces dăunează. Află de câte ori pe săptămână e recomandat să faci amor

O viaţă sexuală activă poate ajuta organismul în multe feluri, specialiştii recomandându-l nu doar pentru plăcere, ci din motive medicale. Te scapă de kilograme, migrene, te ajută să dormi mai bine, creşte imunitatea, iar lista beneficiilor continuă. Un nou studiu însă demonstrează încă o dată că excesele dăunează.  

12 mai 2015, 14:20
Sexul în exces dăunează. Află de câte ori pe săptămână e recomandat să faci amor

Cercetătorii americani de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, SUA, susţin că partidele de sex prea dese pot duce la depresie. Studiul publicat pe inquisitr.com şi citat de click.ro a fost realizat pe 128 de voluntari cu vârste cuprinse între 35 şi 65 de ani. Cei care au exagerat cu tandreţurile au fost sleiţi psihic, nemulţumiţi şi negativişti.

Oamenii de ştiinţă au observat că sexul practicat cu o frecvenţă mai mare de trei ori pe săptămână poate slăbi sistemul imunitar, favorizând apariţia infecţiilor de tot felul. “Nici relaţiile sexuale nimfomanice nu sunt benefice, dar nici lipsa lor. Frecvenţa optimă ar fi două relaţii sexuale săptămânal. Mai mult de trei relaţii pe şi mai puţin de două duc la scăderea anticorpilor, adică slăbesc imunitatea”, a declarat unul dintre autori.