Sexul înainte de căsătorie este un mare păcat? Ce spuen un preot

În ziua de astăzi, tot mai mulți tineri amănă momentul de a se prezenta în fața Altarului pentru a-și uni destinele, deoarece preferă relațiile lipsite de responsabilități. Mai mult decât atât, numeroase persoane, atât fete, cât și băieți, își încep viața sexuală înainte de căsătorie.

17 mai 2015, 17:39
Sexul înainte de căsătorie este un mare păcat? Ce spuen un preot

Dacă este un păcat suprem sau dovada unei iubiri frumoase au încercat să afle jurnaliștii de la Adevărul, care au stat de vorbă cu Părintele Gheorghe Nadoleanu, care slujește la biserica Sfânta Treime din Constanța și este consilier eparhial la Arhiepiscopia Tomisului. 

Conform acestora, Părintele Nadoleanu nu este de accord cu un act sexual înainte de căsătorie, deoarece acel moment nu implică acte sexuale, ci iubire. Mai exact, doar atunci când tinerii se iubesc apare intimitatea: „Înainte de căsătorie, un cuplu vine să-şi mărturisească păcatele. În momentul în care ei spun că sunt într-o relaţie, atitudinea duhovnicului trebuie să le spună că un act sexual nu este folositor. Studii recente spun că tinerii abstinenţi sunt mai inteligenţi pentru că energia lor nu este canlizată pe gesturi animalice” 

Mai mult decât atât, preotul se declară uimit de faptul că se face educație sexuală în școli și educație împotriva unor boli precum HIV/SIDA: „Acest subiect nu trebuie să fie un tabu. Educaţia trebuie să se facă în şcoli pentru a-ţi găsi jumătatea şi partenerul de viaţă de cursă lungă. Altfel tinerii se întâlnesc şi îşi satisfac necesităţile, dar nu sentimentele. Sentimentele sunt întotdeauna superioare plăcerii trupeşti”, explică preotul Nadoleanu pentru Adevărul. 

Preotul a mai precizat, de asemenea, că cel mai bun mod de a explica sexualitatea în școli este să arăți că cea mai bună cale este abstinența.