Sexul, investiţie minimă, profit maxim. Studiu de caz la Constanţa

Prostituţia se mută, încet dar sigur, de la colţul străzii în apartamentele de lux ale Constanţei. De la o zi la alta, Internetul se umple de anunţuri în care adolescente cu mintea necoaptă îşi vând trupul şi promit îndeplinirea celor mai fierbinţi fantezii sexuale, pentru sume frumuşele. În vreme ce anchetatorii invocă piedicile legii penale, pentru a da de urma prostituatelor şi proxeneţilor, prostituţia îşi asigură statutul de afacere extrem de bănoasă, căreia oamenii legii încă îi mai caută punctul slab!

15 apr. 2015, 07:49
Sexul, investiţie minimă, profit maxim. Studiu de caz la Constanţa

Crima terifiantă ce a avut loc, în Sâmbăta Mare a Paştelui, în staţiunea Mamaia, aduce în atenţie o problemă stringentă a societăţii din ziua de astăzi: cea a adolescentelor care, mai degrabă convinse prin cuvinte de iubire şi promisiuni de înavuţire decât prin bătăi şi sechestrare, ajung să-şi vândă trupul celui care plăteşte mai bine, scrie cugetliber.ro. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor care investighează împrejurările în care fostul preot Laurenţiu Constantin Aspru a strangulat-o pe adolescenta de 15 ani, Ramona Elena C., minora se prostitua. Pretindea 200 de lei pentru o oră de intimităţi, iar relaţiile sexuale erau consumate în apartamentul din staţiunea Mamaia, unde de altfel a fost comisă şi crima. Iar din activitatea ilegală ar fi strâns o sumă considerabilă, dacă este să se ţină cont că în apartament a fost găsită suma de 20.000 de lei, a cărei provenienţă oamenii legii vor să o afle în prezent.

Citeşte şi Un profesor a făcut sex cu 12.000 de femei, dar a fost arestat după o descoperire bizară în locuinţa sa FOTO

Bani mulţi şi rapid

Din păcate, admit şi oamenii legii, s-a dezvoltat un adevărat fenomen printre tinerele puştoaice care vor să câştige bani facil şi repede, prostituţia sau videochatul fiind cele mai la îndemână soluţii. Mai ales acum când, spun anchetatorii, prostituţia nu mai este incriminată de Codul Penal ca infracţiune. Singura „pedeapsă” pentru reprezentantele sexului frumos surprinse că-şi vând serviciile sexuale, pe Internet sau pe stradă, este o amendă contravenţională. „Dar aceasta doar dacă este vorba despre un adult, care nu este obligat în niciun mod de o altă persoană, iar profitul obţinut îi revine în întregime”, au precizat oameni ai legii.

E drept, în cazul minorelor, prostituţia este incriminată, sub forma de trafic de persoane. Strângerea de dovezi pentru a-i depista pe suspecţi şi pentru a-i aduce în faţa Justiţiei este, însă, un proces de durată. În principiu, din cauza piedicilor puse la legislaţia deficitară în ceea ce priveşte percheziţiile informatice, ne-au precizat anchetatorii. În aceste condiţii, prostituţia prosperă. O dovedesc şi cifrele făcute publice, la sfârşitul anului trecut, de Institutul Naţional de Statistică, prin care se arată că prostituţia, drogurile şi contrabanda de ţigări contribuie la creşterea produsului intern brut al ţării noastre. Anul trecut, de exemplu, prin respectivele afacerii ilegale au fost aduse la PIB, neoficial, aproximativ 1,7 miliarde de lei.

Citeşte şi VIDEOCHATISTĂ SEXY, filmată în ipostaze inimaginabile: Credea că nu se uită nimeni la ea VIDEO

Proiect pentru legalizarea prostituţiei În prezentul context, este de notat faptul că sunt parlamentari care cer legalizarea prostituţiei, în principal ca metodă de protecţie a tinerelor expuse traficului de carne vie, care riscă inclusiv să aibă soarta adolescentei Ramona. Iniţiatoarea respectivului proiect, deputata PSD de Constanţa Cristina Ileana Dumitrache a subliniat că prin instituirea unui cadru legal vor fi protejate tinerele care ajung să practice această veche meserie forţate, obligate, bătute etc. Mai mult, prin legalizare, această profesie ar fi impozitată, devenind astfel o sursă de venit la bugetul de stat.