Sexul vinde bine şi pe timp de criză

Românii par să nu ţină cont de criza financiară atunci când vine vorba de viaţa lor sexuală, întrucât unele firme specializate pe vânzarea de articole în materie de sex au înregistrat vânzări mai mari în 2011, comparat cu anul trecut.

13 nov. 2011, 16:21
Sexul vinde bine şi pe timp de criză

Potrivit celor care desfăşoară afaceri în domeniul articolelor pentru adulţi, vânzările din acest an sunt cel puţin la fel ca cele de anul trecut, unii dintre ei chiar înregistrând creşteri ale afacerilor.

„Anul acesta, vânzările la articolele de adulţi sunt mai mari ca cele din perioada similară a anului trecut cu 5-10%. Motivul principal al acestor creşteri este înmulţirea numărului utilizatorilor de internet”, a declarat pentru RTV.net Ionuţ Ciprian, reprezentantul unui magazin online.

Nu toţi cei din domeniu au vândut la fel de bine.

„Vânzările sunt în uşoară scădere la magazinele virtuale, dar cumulat cu cele din magazine se poate spune că sunt similare cu cele de anul trecut”, spune Dragoş Enea, reprezentantul unui alt sexshop.

Explozia numărului de utilizatori de internet nu a picat bine pentru unii vânzători de plăceri pe internet. „Înmulţirea site-urilor care comercializează articole pentru sex înseamnă o concurenţă mare. Acest lucru a dus la o scădere uşoară a vânzărilor în primele zece luni ale lui 2011, comparativ cu perioada similară din 2010”, potrivit lui Ionuţ Matei, reprezentantul unui magazin online pentru adulţi.

Cele mai mari vânzări se înregistrază în perioada sărbătorilor de iarnă. „Este perioada cadorilor, iar partenerii îşi fac între ei cadou jucării sexuale. Se cadorisesc separat, dar le folosesc împreună”, glumeşte Dragoş Enea, amintind că şi de Sfântul Valentin clienţii cresc ca număr.

Cei mai mulţi clienţi apelează la articolele cele mai ieftine, sunt bărbaţi, dar cumpără articole pentru femei. Preţurile pe un site specializat variază între variază între 10 şi 1.800 de lei. De 10 lei se pot cumpăra afrodisiace, în timp ce pentru suma cea mai mare clientul primeşte o „maşină senzaţională de făcut dragoste”.