Sezon de vis pentru Simona Halep. A câştigat şi turneul de la Budapesta

Simona Halep a câştigat al treilea său turneu WTA într-un interval de numai două luni, compatrioata noastră învingând-o cu scorul de 6-3, 6-7, 6-1 pe sportiva austriacă Yvonne Meusburger, în finala de la Budapesta.

14 iul. 2013, 14:53
Sezon de vis pentru Simona Halep. A câştigat şi turneul de la Budapesta

Cap de serie numărul 3 în turneul de la Budapesta, Simona Halep (nr. 30 WTA) a confirmat forma bună din acest an şi a câştigat la pas turneul din capitala Ungariei. După ce a învins-o în semifinale pe Alexandra Cadanţu în două seturi, Simona a întrecut-o în ultimul act pe sportiva austriacă Yvonne Meusburger, cu scorul de 6-3, 6-7, 6-1.

Compatrioata noastră a avut şansa să încheie şi această partidă în două seturi, însă a irosit trei mingi de meci în tie-break-ul setului secund. În schimb, a revenit în forţă în setul decisiv şi a închis meciul, câştigând cu scorul de 6-1.

Pentru victoria în turneul din capitala Ungariei, Simona Halep încasează 40.000 de euro şi primeşte 280 de puncte WTA.

Săptămâna viitoare, Simona Halep va participa la turneul de la Bastad (Elveţia), unde a fost desemnată a doua favorită. În runda inaugurală o va înfrunta pe suedeza Rebecca Peterson, care are doar 17 ani.

Citeşte şi Simona Halep în formă excepţională. A câştigat al doilea turneu WTA în opt zile

Simona Halep a câştigat trei din ultimele patru turnee la care a participat anul acesta, la Nurnberg (zgură), s-Hertogenbosch (iarbă) şi Budapesta (zgură), excepţia fiind turneul de la Wimbledon (iarbă), în care s-a oprit în turul al doilea. În 2013, Simona a explodat şi a reuşit trei victorii în circuitul WTA, după ce până acum jucase trei finale, în 2010 şi 2011 la Fes, iar în 2012 – la Bruxelles.