SFÂNTA MARIA 2014. Pelerinaj cu mii de credincioşi la mănăstirea Curtea de Argeş VIDEO

Noapte de pomină la Curtea de Argeş. Mii de credincioşi au mers în pelerinaj la lăcaşul sfânt. După terminarea slujbei religioase s-a terminat însă şi cu credinţa. Oamenii au fost trimişi cu toţii la marginea oraşului, într-un loc special amenajat, unde au încins o petrecere cu bere, mâncare şi manele, iar ţiganii nu au pierdut ocazia să-şi arate bogăţiile.

15 aug. 2014, 06:22
SFÂNTA MARIA 2014. Pelerinaj cu mii de credincioşi la mănăstirea Curtea de Argeş VIDEO

La Mănăstirea de la Curtea de Argeş au ajuns joi seară pelerini din toată ţara, informează România TV. Lăcaşul de cult s-a transformat într-o ocazie bună de etalat maşinile luxoase, ţinutele şi bijuteriile din aur.

Citeşte şi Sf. Maria Mare: Tradiţii, obiceiuri, superstiţii

„Am venit sa ne rugam pentru sanatate, pentru bani. Am venit din Spania. Sunt foarte credincioasa. Orice necaz, orice, te gandesti numai la Dumnezeu”, a spu o credincioasă.

După terminarea slujbei, oamenii au fost anunţaţi că trebuie să plece din curtea sfântului lăcaş, pentru a evita bâlciul din anii precedenţi. Dezamăgiţi, credincioşii au fost nevoiţi să-şi strângă lucrurile şi să plece.

Citeşte şi ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Cea mai importantă sărbătoare creştină a verii

Sute de oameni s-au mutat apoi la marginea oraşului, într-un loc special amenajat, unde au uitat rapid de rugăciuni şi credinţă şi s-au pus pe petrecut. Bărbaţii au încins grătarele, iar femeile s-au dat în spectacol pe manele.

După petrecere, oamenii spun că întorc la cele sfinte şi merg din nou la slujbă.